Ja änte bitter men...

... Nippe sitter i solen på en uteservering på Vaxholm och käkar trerätters, som bland annat innehåller en saftig entrecote. Det är svensexa... och 20% rabatt i baren. I baren köper man alkoholhaltiga drycker. Det är väl såna där man blir glad av? Jag kommer inte riktigt ihåg...

Vad jag gör? Jag sitter hemma höggravid och har precis ätit rester från gårdagen. Makaroner å korvstroganoff. Till det drack jag mjölk. Efterrätten bestod av 2 negerbollar som smakade smör och gjorde mig illamående.

Såhär ser jag ut oxå. 71, 2 kg. (Har gått upp 15 kg.) Det är tur att arslet är nästan lika stort som magen så jag kan hålla balansen.

v 35

Cirka 40 dagar kvar då?! Kanske är h*n här inom en månad.
Närsomhelst, hursomhelst.

Barbamoster

Idag har jag vart barnvakt åt Oliver. Han tycker INTE om att sitta still. Vem fan vill sitta i soffan med en fet kärring å titta på Gnottarna när man kan utforska världen?! Men det är bara att låta han krypa runt på golvet så är han nöjd, eller sätta han i stolen och ge honom en slev att banka med. Det funkar oxå bra. Och "kaka..."

Jag fick massa feta kuddar av Jäjk å Charlotte idag. Tackar! Jag kommer sova som en fakkin´ prinsessa med dessa! Eller inte prinsessa kanske... men som en gris!
- help?!

Förkyld är jag i vanlig ordning. Snorar å hostar. Det går inte över. Jag har inget immunförsvar. Min kropp har viktigare saker att sysselsätta sig med än att ta hand om mig och alla mina virusar å baktusar!

Barbafashion

Jag tänker 2 saker när jag provar ett plagg; "Får jag plats?" och "Får jag luft?".

Likt en gasell på savannen skuttar jag smidigt fram i mina nya haremsbyxor.....

v 34

Såhär står det på libero.se;
"OK, det är vecka 34 och "bara" sex veckor kvar. Det kan kännas som en hel evighet när du väntar och längtar efter att få din kropp tillbaka. Ibland undrar man om de kvinnor som säger "nu är det bara sex veckor kvar" någonsin varit gravida..."

Å det stämmer så bra.
Fatta va härligt det kommer vara att kunna låta nippe bära på h*n ibland oxå, och va underbart att äta förbjudna saker som salami och brieost, rött kött och vakuumförpackade pålägg, kunna ligga och sova på mage.... och hoppa å skutta å dammsuga utan att braka ihop. TjoHooO!!
(Dvs om jag inte bryter svanskotan, höften eller ryggen eller nåt när jag föder...?!)

Det ska bli kul och se vem som ligger därinne egentligen. Jag har ingen aning. Jag kan inte ens tänka mig vem det kan vara. Är det en dotter har vi namnet klart, men om det blir en son så blir det lite klurigare. ALLA tror att det blir en tjej. Jag tror nog det blir en boy. Men det kvittar verkligen. Bara den är frisk och allt går bra.

Senaste inköpen


Skötväska, fet amningskudde, korgar och bomullsfiltar (+ massa sängkläder).
Garderoben är fylld med kläder i strl 50/56. De flesta ärvda från kussen Oliver.
H*n kan alltså med gott samvete spy och bajsa ner flera uppsättningar kläder om dagen utan att det kommer råda någon klädbrist.

50 dagar till BF.

Fet, Ful, Förkyld, Förstoppad, Flodkossa.
Har Huvudvärk, Halsbränna, Höftont, Halsont, Hosta.





Årets Första Sjödopp.

Skedde i Malingsbosjön. Jättevarmt. Fika och yatzy. Sen mat i stugan.

This day

Började dagen med att gå till ritz å käka frukost och pimpla kaffe.
Sen tog vi 309:an in till stan. Min bil alltså. Den gillar inte solsken. Ingen vet varför, men jävligt opålitlig å ryckig blir den av värme iaf. Hade molande ont i magen och inte blev det bättre av den där studsiga åkturen. Gick in på Lekia i 5 sekunder sen studsade vi hem igen. Jäjk, Challe å Oliver kom. Vi beställde pizza. Vi åt. Dom åkte. Jag krossade Nippe i yatzy. Sen gick vi ut å å gick med katten i koppel. Vet inte varför. Hon tyckte inte ens det var kul.

The tapets

Blåbärstapeterna är borta, och därmed en del av min köksångest.

v 33

Nu lägger h*n i en högre växel för att tjocka på sig ordentligt.
Jag hakar väl på jag oxå. Jag är hungrig konstant.

Va i h......

Tre stycken skator försöker febrilt ta sig in genom mitt sovrumsfönster. Dom blev inte ens rädda när jag vinklade upp persiennerna och jag och katten uppenbarade oss på andra sidan glaset. En skata tittade på mig och pratade. Kraxade inte, utan öppnade näbben och lät konstigt. Vad vill dom?? Varför vill dom in här allihop??

Hips dont lie!

Jag har fetont i höfterna. Vet inte vad det kan bero på riktigt. En blandning av stockholm maraton och enformiga sovställningar kanske. Jag kan ju bara sova på sidan, å då får man ordentlig pain in da hips. Axlarna å öronen kan oxå kännas jävligt mosade. Man måste bulla upp med kuddar överallt. Under höften, mellan knäna, massor under huvet, ett par st framför sig som man typ kan hänga med armen över så magen inte ligger för hårt mot madrassen....å så...typ.


Det kan gärna få komma lite regn tycker jag. Gräsmattorna är gula och det är alldeles kvavt ute. Det hjälper inte ett dugg att öppna fönstrena. Det finns ingen syre. Svettiga nätter, svettiga dagar. Helt okej väder, om man bor i ett hus, med trädgård och egen badplats....!?

Skulle behöva städa, diska och tvätta. But no. För drygt för rygg å höfter att stå å diska, och det är helt uteslutet att dammsuga och bära tvätt. Idag ska jag bara ligga och vänta på bättre tider. Ge mig regn (utan åska)!

Stockholmstrippen - det stora värmeslaget




Bad korvs or shrimps

Det är HETT idag! Har jag ens varit utanför dörren? Nej. Vi skulle till sthlm/vaxholm idag egentligen, meeen jag blev lite matförgiftad igår så jag hade en släng av superdiarré och tokhalsbränna och mådde illa inatt. Jag trodde det var vårat vatten som var dåligt, för jag började må dåligt efter att jag gick upp å drack. Men målle hade spytt 3 ggr och jojje hade jätteont i magen... and we all ate from the same fucking chorizokorvs yesterday. Korven eller räksalladen måste vara boven i dramat. Tack för att jag hade köpt Losec så halsbrännan gick över efter ett par timmar. Det var nå grymt äckligt. Det hjälpte inte ens att sitta upp, som det brukar. Jag var nära å spy hela tiden.

Nu håller vi (mest jag) på å tapetsera klart köket. Det blir 80-talsgrönt och fint. Svettigt är det! Har inte ätit sen frukost. Hungrig! Pizza är på ingång... sen tapetsera klart runt fönstret...å sen kanske ett kvällsdopp nånstans.
Imorrn gör vi väl ett nytt vaxholmsförsök. Vi ska hälsa på Emil å äta mat. Hej.

Jahapp...

Jag slängde upp en våd igår... tappade orken... kom på att det måste nog göras förarbete ändå. Typ slipa bort dom gamla tapetskarvarna å så. Den blev läskigt bubblig, men idag hade den dragit ihop sig och blivit alldeles slät. Tack o lov. Idag fortsätter vi. Hoppas jag. Först kaffe och paj. Jag har bakat sirdu.

Big mama, big baby

Var hos barnmorskan idag. Mitt blodtryck åker lite uppoch ner. Nu låg jag på 110/65 eller nåt. Det är bra. Jag vill inte ha högt inte. Korvens hjärtslag=145. SF-måttet = 32 ! Det är alltså livmodern dom mäter. Den hade stuckit iväg från sin fina jämna perfekta linje upp till övre delen på kurvan. Men det gjorde inget sa hon. Den växer mer ibland, å den chillar lite mer ibland... tydligen. Men fortsätter den upp i full fart så kanske jag kommer föda en jätte...?!

Nu har vi inhandlat tapeter till köket. ÄNTLIGEN. Men jag ångrade färgen när jag kom hem. MINTGRÖN. Varför tog jag inte bara ljusgrå? (Vi valde ur 99kr-lådan så alternativen var få.) Ska bli intressant å se hur det blir. Jag kan nog fan inte hålla mig. Jag slänger upp dom där jävla våderna på en gång. Utan förarbete! Bye bye blåbärstapet!

v 32

Vikt: 2 kg.
På resterande 8 veckor ska den gå upp lika mycket i vikt som den gjort på 7 månader.
Klara, färdiga, svulla!

Nippe å ja..


babbel

Plockade upp Målle vid Big inn idag. Hon kom med buss från karlstad. Vi käkade köpingsglass, köpte jordgubbar och åkte på sightseeing i Bro kyrka...!? Sen for jag till Rölö en sväng å hälsade på. Nu sitter jag å väntar på Dr Drew på femman. Men det var inte nåt av det här jag skulle skriva egentligen. Det var bara inledningen. Vad skulle jag skriva då? Vad hade jag för briljanta tankar att dela med mig av? Ingen aning! Jag får sova på saken. Nu dr Drew. åHej.

Stor balkongväxtspecial!!

Den här fick jag när jag fyllde. Vad är det för nåt? Kan den vara utomhus?
Mina penséer(?) mår inge bra. Orsak: för mycket OCH för lite vatten. Dom kanske återhämtar sig?!
Min Humle växer för fullt, när den får vatten.
Mina pelargoner is still going strong där i hörnet.

Det är varmt.

Sååå varmt. Å inte blir det svalare av att sitta å hälla i sig kaffe. Ge mig en sjö för fan! En folktom badplats där jag kan fläska runt hur mycket jag vill. Jag måste göra nå drastiskt dom här sista veckorna. Nåt slags matschema och matregler som måste följas...!? Annars rullar jag fram i v 40, och ungen kommer väga 5 kilo eller nåt.


Vi var i Tolvsbo igår som sagt. Det var trevligt, skitvarmt och maten smakade bra. Bilder har jag, men dom är fast i kameran as usual.

Kalas

Kalas idag å kalas imorgon å kalas i förrgår. Idag var det Jäjk som fyllde. I förrgår Nippe. Imorgon ska farmor firas. Buffé i Tolvsbo it is. Hon fyller 90 år!


Shopalot

Idag har vi shoppat skiten ur erikslund i västerås.
Barnens hus fick sig en rejäl omgång. Samt Mediamarket, Nisses, Tati, affären under Tati, Jula...! Mina fötter gråter!!!!

En positiv sak med att vara fet är att man inte kan förköpa sig på kläder eftersom inte ett skit passar.

Innan Västerås hängde vi på arbetsförmedlingen i över en timme. Vääärldens längsta kö. Jag skulle redovisa mina sökta jobb och göra en "påanmälan" till a-kassan för jag inte kunde komma igår... men det visade sig att kärringen glömde avanmäla mig igår när jag ringde, så jag blev inte utan pengar en endaste dag. JiHoo!

Nu har jag lagt mig i sängen med fötterna högt och svept en skål med glass. Lillen är helt vild. H*n sparkas så hela magen rör sig. Man ser hur den förflyttar sig runt under huden, och man känner minsta rörelse den gör. Rätt sjukt. Jag borde få panik. AAAAaHHH, Jag har en levande människa i magen!!!!!! Men nä, det är bara trevligt!
(Förresten hudbristning nr 1 var falskt alarm. Det var nåt annat.)