Just nu...

Nippe bakar kolakakor!!!

Tidigare idag;
biltur...
..och tupplur.

Jag är fri!

Efter 7 års tid är det slut! På min begäran! Man ska inte binda upp sig här i livet. Då finns det risk att man hamnar i det där ekorrhjulet, som bara går runt, runt, runt. Man måste bryta upp vardagen och utforska nya saker. Så i början av året bestämde jag mig för att sluta prenumerera på tvättex och börja köpa tvättmedel på affären istället. Vilken befrielse! Det finns en hel värld därute med olika tvättmedel att testa. Jag är helt grön på det området. Så många år jag har att ta igen...!
Det enda jobbiga var att göra slut med tvättex. Dom har lixom levererat hinkar regelbundet till min dörr i 7 år. Jag gjorde min klassiker och slutade helt enkelt svara när dom ringde. Det brukar alltid funka till slut. Det var alltså i början av året. Dom ringde flera ggr i veckan... men dom fattade ALDRIG vinken. Alla brukar fatta efter nån månad eller 2 sådär, men inte tvättex inte. Sen går det så lång tid att man kan inte svara även om man vill. Det verkar ju konstigt att man svarar helt plötsligt?!
En kväll förra veckan ringde ett privat nummer. Jag har som rutin att aldrig svara på privata nummer eller såna jag inte känner igen, men nu svarade jag, för jag fick för mig att det kunde vara från Rickards hemtelefon?!
Gissa vem det var! Tvättex dom jävlarna får ju inte ringa från skyddat nummer, men nu gjorde han en fuling. Pinsamt.
"- jaha, så du svarar äntligen? Jag har försökt få tag i dig ett bra tag. Det kanske är lättare på kvällstid?!"
Han lät ganska irriterad.
"- ja, ehe.. precis!"
Sen började samtalet jag fasat för i flera månader.
"- Vadå är det nåt fel på tvättmedlet? Är det nåt du är missnöjd med? Är det inte bra att vi kör hem det åt dig så du slipper köpa?"
Jag förklarade att jag ville bara prova något nytt nu. Att vi skulle göra ett uppehåll, men att han kunde höra av sig om ett år eller så igen om jag tröttnar på att dra hem paket efter paket från affärn.
"-Okej. Då vet jag. Hejdå!" *klick*
Så, nu är det gjort iaf, och jag kan pusta ut.

Fat mama

Jag gick med i viktklubben på aftonbladet igår. Jag ska äta 1300 kcal om dagen. Idag åt jag 2193 kcal......! Det går ju... jättebra! Å så gick jag med barnvagn i ca 20 min. Brände 34 kcal. Jiha?! Man bränner mindre om man går med barnvagn. Det är väl konstigt, för det blir ju tyngre i uppförsbackar å så...?!
Jajja, Imorrn kör vi på riktigt!?
-10 kg till 4 januari?!

Just chilling


Hus&vagn.

Jag måste flytta till en större lägenhet på markplan, helst HUS. Och/eller så måste jag ha en smidigare vagn och/eller bli stark som en björn!!

Oliver 1 år igår!

Liten har blivit stor!

Val och fläsk

Vaknat, städat, haft besök av Pia å Lasse, kollat på Hierro, gått och röstat, lagat kycklinggryta och ris och nu sitter jag å kollar på valvaka. Nippe å Vera sover. As usual. Ikväll ska hon bada tänkte jag. Men bara om hon piggnar till först. Imorrn ska jag börja införa nya matvanor. Jag måste börja banta lite lätt. Jag trycker i mig alldeles för mycket godis å fika å grejer. No more!? Från och med i morgon alltså (efter Olles kalas). Ikväll har jag en chipspåse att ta itu med.

Nappen

Vera har gjort sig lite fin idag, med matchande kläder å allt. Hon ska nämligen in till storstan å shoppa 1-årspresent åt sin kusin Oliver. Han ska ha fest på måndag.
Ser ni va lugn och harmonisk hon är? Det är för att jag introducerade nappen för henne igår. Vi gillar nappen. Både hon och jag. Kanske mest jag.

Vi sover middag.

Jag tror det blir uppesittarkväll/natt.

Lars Ohly

Jag har gröt i hjärnan. Jag glömmer saker väldigt fort och jag har ingen koll på vilken dag det är?! Tur att dagarna mest handlar om bajsblöjor och mjölkning. Inte så mycket att memorera. Man märker ju när det luktar och man hör när hon är hungrig lixom.

Imorron ska jag till BM och kanske plocka bort lite stygn eller nåt...?! Jag hoppas att jag ska kunna röra mig bättre efteråt. Jag skulle vilja gå ut å gå med Vera och Bilbo. Ut i SOLEN innan den försvinner. Jag blir ju genomskinlig av att sitta inomhus å mögla.

Imorrn är det hembesök från BVC oxå. Då ska vi se vad min lilla gris väger. Jag vägde henne själv igår och då hade hon gått upp ett halvt kilo eller mer...! Om det är mycket eller lite vet jag inte.
Jag själv har gått ner 7-8 kg sen kaggen. Nu väger jag ca 65 kg. 10 till ska bort. Kommer jag bara utanför dörren nångång så ska det väl gå bra...?!

Nu ska jag lyssna på Lars Ohly. Han ä så gyyyllig med sina små kanintänder...?!
Go Left!

Sitt-, stå- och gåproblem.

-Excuse me, do I have a bowlingklot in my vagina...?

6 dagar.

Fritidsintressen: Sova, äta, bajsa.

Förlossningsrelaterade skador?

Vattnet gick 4 på morgonen med ett klick. På en halvsekund hade jag rullat, eller glidit ur sängen ner på golvet, för att inte blöta ner. Detta blev resultatet. Ska jag stämma IKEA för deras vassa sängramar?
Väl hemma från BB skulle jag ta ut en plåt ur ugnen och brände mig i armvecket. Pscchh!
Och så är jag blålila på båda händerna och i andra armvecket efter att dom sprängde ådrorna när dom skulle sätta dropp.

Det ser typ ut som jag varit i slagsmål. Eller haft en redig fylla?!
Lite tufft är det väl?!

Mitt Barbabarn!


Välkommen Vera!

100905♥3612gram♥50cm

Dinner!

Grekisk sallad från ICA, blandat med kräftstjärtar. Fyfan va gott!

Vi har en säng!! Och sängbord !!

Äntligen!! Vi har haft resårmadrasser stående på golvet med 10 cm ben ganska länge. Jävligt drygt å resa sig upp ur när man är såhär tjock...och dom åkte isär, och tvdosan ramlade emellan hela tiden osv...! Men nu hittade vi ett riktigt fynd. Ikeas malmsäng med 2 malmbyårer för 800 :-! Nytt kostar allt 2600:-. I´m loving it.

Pojknamn?

Tjejnamnet är bestämt sen flera veckor/månader tillbaka. Pojknamnet däremot är inte lika självklart. Hmmmm... va svårt.

6 dagar kvar.


Inatt kommer den. Eller.. iaf inom 2 dygn. Ja, det tror ja...  vi säger så.

Idag kom Rölögänget med smörgåstårta ! Helt utan vidare. Värsta förmiddagsfesten det blev. Sen drog jag, Jäjk och Olle till V-ås lasarett och gjorde bentäthetsprov på Jäjk. Vi åkte gamla vägen i vanlig ordning. Jag vägrar åka på motorvägen så länge jag är preggo?! Jag tycker alltid det är olyckor, och totalstopp och ombyggnader å grejer där, och skulle jag bli tvungen att stanna i en kö så skulle jag få PANIK och börja tokföda på plats.

Jag har haft min 93-åriga granne på besök oxå. Hon plingar på ett par ggr om dagen av olika anledningar. Oftast ska vi låsa upp hennes dörr. Ibland frågar hon vilken dag det är. Idag skulle hon ha tag på färdtjänst....men hon visste inte vilket nummer det var eller nånting?!  öhh... så jag ringde taxi å yrade ett bra tag... sen fick ja till slut en bil hit, för hon skulle till banken i Köping. Men när bilen var här ville hon inte åka med längre!? Ojojoj. Jag tycker hon borde få bo på ett hem snart?! Annars får jag ringa hemtjänsten och säga att jag vill börja ta ut lön?!

Nu ska jag vila lite. Jag har ett långt å slitsamt dygn framför mig....?

Missekissarna!


v 40

Sista veckan! Hur kom jag hit? Vad fort det gick?!
Var hos BM idag. Allt var som det skulle. Vi fick en väska full med liberoprylar. Najs!
Nu är jag inte "arbetssökande" längre. Jag är barbamammaledig sen i måndags!
Nu sitter jag bara här å väntar och äter och sover och äter och väntar och sover. Jäklar vilken aptit jag har fått nu. Å vilka trötthetsattacker jag har. Å viiiilket jääävla humör! Annars äre bara bra. Det känns att den är på väg neråt.