Fredag igen

Magnus å Annika vann Lets dance. Va ä dä för dumheter? 

Jag försöker fördriva kvällen med morotskakebak. För att förlänga bakandet så vispade jag för hand. Mina armar är helt slut, å inte fan blev det särskilt poröst. Får se vad dä kommer smaka...! Drygt att det toksnöar. Jag var ju helt inställd på VÅR. Inatt ska jag hämta Nippe i Kungsör. Han är på fest med jobbet. Undra vad som kommer vara slirigast. Nippe eller vägen...?!

Ut på en snow-walk nu då. Hej.



lyxproblem?

Mina enda problem är  egentligen "låtsasproblem". Jag skapar dom själv omedvetet och medvetet. Sen förstör dom en massa. Dumt va?! 

Hemlösa skator


Nu är jag jävligt upprörd!! I trädet utanför mitt fönster har 2 små skator byggt och byggt å slitit deras arslen av sig på ett stort stort skatbo i veckor, månader. Jag brukar sitta å titta på dom (har ganska mycket fritid.) Jag var fett imponerad över hur dom kämpade och slet med varje liten pinne. Det skulle bli perfekt. Nu hör jag en jävla motorsåg utanför!!! Dom har sågat ner just precis det trädet!!!!!!!!! Fyfan asså! Stackars små skator!!! Dom blev ivägskrämda, och när dom kommer tillbaka är allt borta. Boet som deras ungar skulle kläckas i. Jag har lust å börja tjura!! Onda jävla människor!!



Kan Jang & Mah jong...

Mina bästisar.

Jobb(igt)?!

Nu har jag ett par järn i elden. Ska till Proffice på intervju nästa vecka. Om det går bra (vilket jag tvivlar på) så får jag komma vidare till nästa, som är två timmar lång!! Två timmars grillning!!! Vad finns det att prata om i 2 timmar?? Arbetsintervjuer är det som jag är sämst på i hela världen, men jag antar att det bara är att gå dit å gört. Man måste göra saker man hatar! Det värsta som kan hända är väl att man inte får jobbet och att dom som intervjuar tycker man är en tragisk nolla. Men vad gör det om hundra år?!

Komvux nästa vecka oxå. Ska väl söka den där utbildningen jag vill gå. Vet inte när den börjar isåfall. I höst antar jag?! Men jag måste skicka med personligt brev och betyg från grundskolan?! Jag har ju inte dom gamla betygen kvar. Hur får man tag i såna, såhär 10 år senare? 




Jodå, jodå...

Synonymer till Undslippa

  1. Undkomma - matchar till 80 procent
  2. Undgå - matchar till 74 procent

My socks sucks


Idag satte jag på mig mina turstrumpor och åkte till Proffice i E-tuna. Ja, jag har faktiskt ett par turstrumpor. Jag satte på mig dom sprillans nya den dagen jag skrev och körde upp. "Om jag klarar det så blir det här mina turstrumpor!" sa jag. Och så blev det. Tyckte dom kunde behövas idag. Om dom gjorde nån verkan så betyder det att det skulle blivit total katastrof utan dom för nå vidare bra gick det inte. Det var bara ett infomöte, men jag lyckades nog göra ett värdelöst intryck ändå. Imorgon ska jag fly till komvux i panik å försöka få in mig på en utbildning. För att kanske på nåt vis undslippa(?) detta andra jag gett mig in på. Det betyder att jag kommer ha samma strumpor två dagar i rad. Hur många dagar kan man ha ett par turstrumpor innan dom tappar effekten? Kanske hade jag sån grotesk jäkla tur på min uppkörning att dom blev alldeles jävla utpumpade redan då?! Jag vet inte...

Jag vet inte om undslippa är ett ord heller, men det låter som det.

Mahjongträsk

Mitt liv går just nu ut på att så fort som möjligt ta bort 2 likadana brickor i taget tills det inte finns några kvar. Jag är i mahjongträsk.






Va? Ska jag bli full idag??


Efter en 2 månader lång öltorka sitter jag nu med en 2 månader gammal öl upphälld i ett glas. Jag har väl aldrig druckit ur glas förut?! Det här känns helt skumt. Kommer jag bli röksugen ikväll? Ska jag köpa cigg? Är det dumt kanske? Ska jag verkligen gå ut på krogen? Vad ska jag göra där? Jag mår redan illa. Om det beror på maten, ölen eller nåt annat vet jag inte. Igår brast min mjälte. Kanske är därför. (Nej den brast väl kanske inte, men jag trodde väl det.) Ikväll kommer Malin, Jojje å Linda iallafall. Vi börjar så. Hej.



Billyboy å Jag

Det är trevligt med sol tycker jag. Tycker Bilbo oxå. Han ville gå en längre promenix idag för en gång skull, för han var sprallig av vårkänslor? Å sen ville han stanna kvar här utanför å lattja i buskarna. Men det fick han inte. Så vi tänkte sätta oss ute på ballen i solen istället å läsa en bok för en gång skull(!!!) men det var så kallt att det inte funkade fast vi var ordentligt påpälsade. Vet ni att man kan faktiskt bli brun av solen nu. Jag satt en stund bara å fick vita märken på näsan efter solbrillorna. Eller så var det köldskador...


Nu är det slutjiddrat. Jag å Billyboy ska åka till Jäjk. Lasse har installerat min cdspelare i bilen så nu kan jag poppa min nya skiva när ja åker. Yeah Yeah.




Aaahh


Luft färdas bland annat genom mina näsgångar idag istället för bara massa snor. Det känns bättre! Man ser på min näsa att det värsta snytandet är över. Det akutröda, svidande, svullnade har övergått i en ljusrödare nyans och flagande skinn. Mysigt. Men det kanske är bra att ömsa skinn ibland?! Ny å fräsch näsa nu till sommaren lixom...?! 
Jag var tvungen att sjukanmäla mig idag. Tss... sjukanmäla sig när man är arbetslös?! Kan det inte bara räcka med att man får en ny tid på AF när man blivit frisk igen? Solen skiner å himlen är blå. Asfalten är torr här å där. Ja har diskat massa, städat akvariet och påbörjat städning i resten av lägenheten. Ville bara påpeka hur duktig jag är. Nu vet ni. Häv a good däj.

Ps: Jag har förresten ALDRIG träffat någon som snyter sönder sin näsa så jävla radikalt som mig varje gång man blir förkyld! Vad är det för fel på mig? Ds.



Jag hade en gång en näsa.

Idag är det faktiskt ännu mer synd om mig. Huvudet känns sprängfärdigt av allt snor, å det forsar hela tiden. Det gör ONT!! Vad göra? Jag måste lätta på trycket. Snortrycket. Jag överdoserar redan nässpray utan resultat. Kanske stoppa huvudet över ångande vatten? Ja ska prova.

BLÄ!

Nä nu vill ja bli frisk!!! Min näsa pallar inte mer snytningar, å min hals klarar inte av mer hosta. Ska jag vara såhär på onsdag, då jag ska sitta en hel dag på AF så blir det bara å ställa in, bli avskriven, förlora pengar, å blablabla...  

Kan bara ligga nerpackad i soffan å göra ingenting. Jag vill ut å gå. Jag vill städa! Moppen ligger där nytvättad å bara väntar på att få ge golvet en rejäl omgång...

men icke.



Jag måste ringa Carina.


Jag är sönderhostad. Totalt. Min hals e paj. Det är synd om mig nu ska ni veta.

23:19
Har varit i Rölö å ätit våfflor med grädde å blåbärssylt ikväll, för er som undrar. Jag åt en hel och 3/4 för att vara exakt. Jag har råkat ut för nå slags tröghetsyndrom. Jag byter ut ord, säger fel, hänger inte med, hör fel, hör inte alls, tappar saker, har dålig  motorik...! Why man? Har nån spetsat min nässpray?  men fan... nu fick ja ont i halsen oxå. Å nyser oftare än sällan. Det är synd om mig nu. Det ska ni veta. Måste sova. Hej å godnatt.





BakeAcake

Muffins med vaniljkräm å bär.


Det är insidan som räknas.

Bagare Bergman

Sitter i soffan, mä förrklä´t på å har jäspaus. Jag håller nämligen på å bakar bullar. Bullbak med motstånd. Sönderfryst jäst, alldeles för mycket mjöl,  fel mjölk å sånt. Man kan inte va bäst på allt. Men ni ska få se va goa dom kommer bli. Jag dokumenterar allt i minsta detalj.


23:00

Nu äre klart. Såhär gick det till. Från katastrof till kalas.

mandelmassa på!



Jobbar natt

Drömmar speglar ju verkligheten oftast. Om man tänker på något mycket under dagen så drömmer man om det på natten. När jag fick veta att jäjk va på smällen så drömde jag hela tiden om ungar. Nu har jag fått jobb ganska många nätter i rad. På äldreboende, på rixvideo med mera. Inatt var jag jävligt eftertraktad. TVÅ företag ville ha mig. En rörfabrik i Bernshammar och en städfirma. Om jag nu drömmer att jag får jobb varje natt, varför drömmer jag så JÄVLA realistiskt?? Kan jag inte få ett kul värstingjobb eller nåt? It´s a dream FFS!!!

Imorse måste jag varit väldigt utarbetad. Skulle värma vatten i micron, men jag värmde en tom kopp. Den blev het. 

Nu är det fredag. 

Igen.

Babytalk

Nu är jag i v 12 i mitt mosterhavandeskap. 
Man kan inte avgöra om det är en tjej eller kille, (men jag vet att det är en tjej.) Barnet rör sig mycket i livmodern utan att du märker det. "Kan du fortfarande ha dina vanliga kläder?" ( Jodå, det kan jag.)


Nästa vecka går jag in i den andra tredjedelen, trimestern, av skendräktigheten. Följ den spännande fortsättningen...




Lovely day.

Det blev översvämning i badrummet i morse. Jag stod å tog en lååång dusch, å när jag klev ur märkte jag att allt vatten var kvar på golvet. Stopp i avloppet igen. Det är väl femte gången sen jag flyttade hit tror jag. Bra grejer. Båda toaletterna ä trögspolade som fan. Det bubblar i rören som om det bor ett storsjöodjur där. 

 

Å som om det inte var nog med den misären så blev jag tvingad till ett infomöte på AF idag oxå. Så där har jag nyss varit...  va dom ska krångla. Nästa vecka ska jag sitta där i TVÅ hela dagar å lyssna på en gubbe. TVÅ dar! Kan dom bara låta mig va eller!!? Nääjdå, icke!

 

Jag vill dricka kaffe, men det är nog bäst å låta bli. Då kanske det blir fart i magen. Å det är inte okej när man har stopp i avloppet. Undra när rörmokarn kommer...?!

 

 

 


Tre kronor

Har haft en liten Tre Kronor-nostalgitripp. Nu är jag frustrerad för jag kommer inte ihåg hur alla i familjen Karlsson-Persson såg ut. Lyckligtvis så finns det gamla avsnitt att ladda ner. För det finns fan inte en enda bild på hela internet. Bra med piratebay! Glöm mitt "Lägg ner piratebay-inlägg." Eller nä... eller jo....  jag är kluven i den frågan. 

Dom som gjorde Tre Kronor måste ju ha gått in i väggen rejält till slut. Den FEM ÅR långa serien slutar ju med att i stort sett ALLA sprängdes i luften. Sten Frisk satte punkt med ett litet självmordsattentat...! Är det Därför jag avskyr honom än idag?

Han förstörde halva min barndom... Sten... 


Rederiet sändes förresten i 10 år!!!!! 92-02. Fan va tomt det blev sen...  En 10-årig vana bröts.  Det förstörde halva min barndom....oxå...

Life is a Soap... ?!

Sitter å småtittar på 183 dagar och känner igen en person. "Taggen!" tänker jag direkt. Förstå vad tre kronor är inprintat i huvudet fortfarande!! Han har jag ju lixom inte sett på hundra år. Ändå kopplade det så fort. Taggen....



Tänk vad vissa skådespelare får dras med sina roller länge. Typ varannan person som va mä i rederiet kallar jag fortfarande för deras rederinamn. Joker, Uno, Reidar Junior, Per Silver, Henrik Bjurhed, med mera. Per Morberg hette Viggo tills nyligen, då jag började förknippa honom med "Vad blir det för mat?" istället. I alla dessa år när jag kollat på tv och sett Per Morberg i en roll har jag fnyst och muttrat; "Viggo..." Han va en riktig jävel han. Nu älskar jag honom dock. Googla på rederiet och titta vilka som varit med. Typ varannan svensk skådis. Helt galet. En person jag oxå muttrar om när jag ser är "Sten Frisk." Han är ju med lite här å där numera. Jag vet inte vad han heter. För mig är han bara Sten Frisk. Den sjuke jäveln. Å mitt agg blir ju inte mildare av att han tömmer pojkar på blod i "Låt den rätta komma in."

Gottigott

Har lagat ruskigt god mat. 

Laxfilé i ugn med en fetaost-vitlök-olivolja-basilika-peppar-röra på, tomat i ugn, kokt potatis och bladspenat.

Annars då? 

Jag har väl inte uträttat så värst mycket idag...! Fixat fötterna.... diskat....fixat händerna....ätit....fixat veterinärtid. Ska dit imorgon med katten. Kommer kosta över tusenlappen. Hoppas ja har råd?! Måste skrapa ihop dom sista slantarna vi har. And then what? äh...



the drinker and the driver


Har precis skjutsat hem en väldigt illamående stackars Jojje.
Nu ska ja studsa i säng å kolla på nån värdelös film tills jag somnar.

Good nightie then.

Röntgentorsdag.

Igår var jag på röntgen. Först gjorde ja skelettröntgen. Satt sen i över en timme(!!!) i väntrummet å väntade på resultatet. Men då kommer en sköterska å säger att vi ska ta mer bilder. Skiktröntgen eller nåt sånt. Fick ligga i en sån där skum maskin. Va tvungen å ligga blickstilla hur länge som helst. Maskinen lät som den skulle skjutas upp i rymden eller nåt. Smått obehagligt. Sen satt jag i väntrummet en timme till, löste korsorden i en Allerstidning, läste flera heminredningstidningar, pratade med en gubbe, tills dom kom å sa "skelettröntgen visade inget, du blir kontaktad om det andra." 

Slapp betala iaf. För enligt nå regler borde jag fått komma till röntgen samma dag som ja var hos doktorn, eftersom det kan va nå knas. Bra det.





Hm.

För att diagnosticeras med spelmani ska man ha under en längre tid ha ägnat sig åt "olämpligt spelbeteende" som tar sig minst fem av följande uttryck:

  1. Tänker ständigt på spel, till exempel att man är upptagen med att tänka på tidigare eller kommande spel, eller att man tänker på hur man ska få tag i pengar att kunna spela med.
  2. Behöver spela med allt större summor för att uppnå önskad spänningseffekt (tillvänjning)
  3. Upprepade misslyckanden med att begränsa eller avsluta sitt spelande. (återfall)
  4. Blir rastlös eller irritabel när man försöker begränsa eller avsluta sitt spelande. (abstinens)
  5. Spelar för att slippa tänka på sina problem eller för att undvika ångestdepression eller skuldkänslor.
  6. Återvänder för att ta revansch på en tidigare förlust.
  7. Ljuger för anhöriga, terapeuter och andra för att dölja sitt spelande.
  8. Har begått brott som till exempel förfalskningbedrägeristöld eller förskingring för att ha råd med spelandet.
  9. Har äventyrat eller förlorat en viktig personlig eller professionell relation på grund av sitt spelande.
  10. Förlitar sig på att andra kan hjälpa en att lösa en finansiell kris som uppstått på grund av spelandet.


 

Förresten, Jag ska bli världens bästa...



Saker på H

Jag har blivit utmanad av Renée. Jag kan svara, men jag vet inte ens 5 st som bloggar så jag utmanar ingen. Ok? :)

 

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du?: Helena

2. Ett ord på fyra bokstäver: Hopp

3. Flicknamn: Hedvig

4. Pojknamn: Håkan

5. Yrke: Hotellreceptionist

6. Färg: Helgul

7. Klädesplagg: Hatt

8. Mat: Hamburgare

9. Sak i badrummet: Hudkräm

10. Plats/stad: Hallstahammar

11. En orsak att vara sen: Halka

12. Något man skriker: HELVETE!

13. Film: Hancock

14. Något man dricker: Hallonsaft

15. Band: HIM

16. Djur: Hamster

17. Gatunamn: Hornsgatan

18. Bil: Hummer

19. Sång: Happy birthday to you

 

 

 


Jag blev inte lurad.

Idag hämtade jag ut 2 paket på nibble. Straight from Hongkong! Mp4spelare för 205 kr + frakt. Joggingskor 299 kr + frakt. Tradera is the shit!


                        

Lägg ner Pirate bay!


Jag är en rätt så flitig pirat, men jag inser ju att det inte funkar att alla sitter å tar filmer och musik gratis. Man gör inte filmer som kostar miljontals kronor eller sliter med ett album i ett år och ger bort gratis sen. Om filmen eller albumet säljer dåligt så ska det ju va för att det Är dåligt, inte för att alla laddar ner den på internet. Alla måste ju få lön för sitt jobb. Det är fan skandal om man tänker efter lite.

Vi är feta, lata och snåla. Det är därför Köpings bio är typ sämst i Sverige. Det kanske skulle vara billigare att hyra film om alla gjorde det. Köpings musikaffär försvann ju för längesen. Om bion å videobutiken oxå gör det så kan alla sitta hemma vid datorn å vara pirater sen. Det blir ju kul.



Snickeriet


Dokumentären från -93. Jag kan kolla på den hur många gånger som helst. Så jävla kul. Ladda ner!



Tonight


De e ju skandal!

Kolsvapuben har gått i konkurs! 



Ingen hungersnöd i Rölö

Dagen började som sagt med kinder överraskning och munkar. Sen gick det bara utför. En jävla frossardag skulle jag vilja påstå att det har varit. Tacos, godis, chips och ostbågar...  dä ä härligt dä.