Helgen.

I helgen har jag shoppat massa pryls, ätit aborginelasagne, kollat på film (black death), julpyntat, strykt gardiner, städat, lekt med Malin, varit vaken rekordlänge, druckit glögg och ätit ris à la malta hos familjen Falk.


Imorgon ska vi käka Kinamat med Malin, sen skjutsa henne till Afrika!!!!
Eller till västerås iallafall.. och därifrån ska hon ta sig till Afrika!!!!!
Hon ska ha praktik på ett sjukhus där. Så. Jävla. Duktig.

Vera fryser icke.


Första advent på söndag.

Är det lagligt att julpynta nu?
Ska man gå hela vägen eller räcker det med en stake?
Det kanske är mer passande att vänta till åtminstone andra advent innan man går all in? Je veit int...


Bada är kul!


Volvoarbetare

Det här är Jäjk på jobbet häromdagen. Se så kul hon har.
VOLVO FTW (for the win!)
Det här är jag på Volvo för TIO år sedan. Se så cool jag är.
VOLVO FTW (Fuck the world!)

Onsdag = babyträff

Dregglar och kollar på Halv 8 hos mig.
Idag har Vera haft några polare här. Tyra, Alba, Leija och Alexander.
Sen har hon sovit som en stock i typ 4 timmar. Nu ska vi leka.

Masterchef

Jag är värdelös på att laga mat. Helt oduglig. Jag kollar alltid på matlagningsprogram i alla möjliga former men inte ett skit verkar jag snappa upp . Jag kan inte fritera, pochera, bräsera, tranchera, marinera, sautera, flambera, blanchera, reducera eller karamellisera. Jag kan inte ens göra pasta som inte sväller och klumpar ihop sig. Jag kokar alltid sönder potatisen. Jag kan inte göra en grundsås utantill, jag kan inte receptet på pannkaka. Jag vet inte hur man tillagar en hel köttstek eller kyckling, jag vet inte hur man kryddar. Jag kan inte skära frukt och grönsaker i fina lika stora bitar. Det "positiva" är att jag inte vet hur något ska smaka heller. Jag vet inte om nåt smakar bra eller dåligt. Jag bara äter. Det är inge kul. Jag vill lära mig laga mat. NU!
Dom här ska jag köpa!

...och priset för snålast föräldrar går till....

HELENA & NIPPE!
Babygym Fisher Price 629:-
eller
Kattgym, Ö&B 69:-
Who can tell?
Not Vera?


Ändrade planer

Tänkte åka å kolla efter ett köksbord på Hallsta möbeloutlet, men forden, som ett köksbord skulle kunna få plats i har kassa bromsskivor å klossar eller vare heter. Så då tänkte vi att vi kan ta min bil till Köping å köpa gardiner istället, men då skrapade det i bromsarna på den oxå. Jag vill inte åka i en bil med skitbromsar. Å så rullar den inte, den hoppar fram.... å så är det slut på bensin å på OK gick det inte tanka. Så nu e vi hemma igen.

Världens sötaste kusiner

Oliver ska lära Vera allt han kan.
Springa, dansa, sjunga, gnägga som en häst och grymta som en gris, bland annat.

Imponerad?

För att skryta... så gick jag en timmes promenad i skogen med hundarna imorse, innan frukost! Jag är så imponerad över min bedrift så jag måste blogga om det och hoppas att någon annan blir imponerad oxå!?!

Annars så hatar jag min lägenhet och har börjat slänga ut möbler och grejer som jag hatar ännu mer. Jag hatar att jag har massa saker som jag hatar i en bokhylla jag hatar bara för att fylla ut tomrum. Igår åkte åtminstone En hylla ut. Idag försvinner fler saker. Allt som jag är minsta lilla tveksam till ska bort, hur smärtsamt det än kan vara. Jag fick asdåligt samvete igår när jag slängde en trasig liten träkines. (En kines av trä alltså, som hade tappat fötterna). Jag velade länge, för den har ju en kompis oxå, och dom har alltid stått bredvid varann. Skulle jag slänga båda eller ingen eller den trasiga? Jag valde det sista, och nu får jag ångest igen bara jag tänker på det....!

Den stora utmaningen.

Idag ska Nippe få välja Veras outfit!! Jag vet, det kan bli hursomhelst. Han har ju gjort ett par tappra försök förut, men han har lixom ingen känsla för det där. Idag får han helt fria tyglar.... med vissa riktlinjer; Det ska matcha, det ska vara smidigt att ta av och på eftersom vi ska till doktorn, och det ska inte vara för uppklätt eller nerklätt. Det här ska bli spännande.

Resultatet.



Jag blev positivt överraskad för den lyckade färgkombinationen till att börja med. För först var han inne på en röd body med röda strumpbyxor till... i olika sorters röd.. men så tog han sitt förnuft till fånga. Lite oversized body och undersized strumpor, men... detta hade hon iaf på sig på sitt första läkarbesök.
Träffade Emma och Wiggo därnere. Alla kolsvas bäbisar var nämligen där samtidigt?! Hon kommer och plockar upp oss imorron när vi ska på mammaträff. Skönt. Då kanske vi kommer hem ordentligt. Dom senaste onsdagarna har jag inte kommit hem utan att Jonne fått åka in å rädda oss. Först fick vi soppatorsk, och andra gången låste vi oss ute och fick bryta oss in i bilen med mejsel...!?


ZzzZZz


I leksakskatalogen...

Käpphäst, brunbjörn, gunghäst, mjukishundar och...
...en glamourhäst med filt!?
Det här är alltså ingen vanlig häst. Den här pållen gillar glitter och glamour, festliga tillställningar, sena nätter, champagne och skönhetsbehandlingar.
Men den har ingen glamourös puffklänning på sig som man kanske tänker sig vore passande en glamourhäst.
Nej, den är inrullad i en filt. Som att den ligger och ska sova....?! Varför en glamourhäst som ligger å myser i en filt?? Det känns bara så konstigt alltihop? Vem kom på idén och varför?
Fan va jag stör mig på den här hästen alltså. Jag kanske har för mycket fritid...?!

Today

Idag gick jag å Vera till affärn å köpte farsdag-prylar. Gick förbi P&L på hemvägen och lämnade en blombukett till Lasse. Sen slirade vi hem och bakade en cheesecake. Lite senare gick vi hem till P&L igen och hälsade på. Jäjk, Charlotte och Olle var oxå där. Dom hade köpt en astuff mössa åt mig!! Det var precis va jag behövde!
Sen gick vi hem å lagade mat tills nippe slutade jobba kl 18:00. Hemmarullade köttbullar i tomatsås å spagetti. För jävla gott blev det. Veras farmor och faster kom förbi och vi kalasade på cheesecaken. För jävla god blev den.
Vera gav nippe en present som hon med omsorg valde ut idag på ICA.
...En kundvagnspolett.

Vera har varit glad i två dagar. Inga skrikfester alls. Hon bara sover, skrattar och pruttar.
Nu började hon skrika direkt när jag skrev sådär... men hon är nog hungrig. Hennes mat sitter ju å bloggar...

Fars dag!



Nu har jag börjat...

...julpynta lite diskret.

Veras sovmorgon

Imorse var jag tvungen att gå upp tidigt och åka in till BM på efterkontroll. DÅ passar Vera på att ta sovmorgon. Jag plockade upp henne, bytte blöja och gav henne mat innan jag åkte sen somnade hon igen. När jag kom hem efter ca 2 timmar sov hon som en stock fortfarande. Nippe var hemma såklart. Han sov oxå. Sen gick jag ut med båda hundarna. En i taget. Hon sov fortfarande. Jag kokade kaffe och åt frukost. Hon sov. Sen efter 13:00 nångång var det dags att vakna. Tänk om hon ville sova så länge när Jag vill?!
Skönt att efterkontrollen är gjord. Nu kan man lägga det där bakom sig. Kul att man får sin journal med sig. Där står allt man gjort från alla besök på MVC till varenda detalj på förlossningen och efteråt. Fick recept på minipiller. Får se om jag börjar knapra dom eller inte.

igårkväll

Det blev skrikfest av den lite längre sorten.
Men, det finns ingen fest som inte supergreppet kan sätta P för.
Ombytt till pyjamas, och somnade mitt i maten...
...för att snart bli väckt av nån jäkla paparazzi som ville ta 500 närbilder.
Hopp i säng, och huvudet vänt åt vänster såklart. Annars går det ju inte sova.

Tradera is the shit

Ibland när jag har tråkigt och klickat igenom alla internetsidor jag kan 500 gånger så kommer jag på att Tradera.se finns ju. Det fortsätter med att jag budar febrilt i ett par dagar-nån vecka. Sen får jag post varje dag i ett par veckors tid, och sen glömmer jag bort helt att sidan finns, tills nästa gång.
Nu har jag massor med bäbiskläder att vänta in. Varför hade jag glömt bort att man kan köpa värsta fynden där?? Man kan ju få stora klädpaket med fina, knappt använda tjejkläder för typ 150 spänn. Allt annat är galenskap.

No more fat-tv

Åkte till Västerås idag för att köpa bromsklossar till min bil. Dom var slut. Men det är ju trist att åka hem tomhänta, så vi köpte bromsklossar till den andra bilen, massa andra tråkiga bilgrejer å verktyg, en månadsförbrukning med tvättservetter, en rumsmatta, en hallspegel och en 32" LCD-tv till sovrummet. Nu kan jag äntligen slänga ut våran äckliga lilla tjockistv. Det är Rixvideos gamla tv som jag skulle slänga åt dom, men som jag tog med hem istället. Nu ska ja slänga´n.

5 september

Den 4 september 2008 skrev jag ett blogginlägg om vad jag gjort den 5 september några år bakåt. Nu ska jag uppdatera.

Den 5 september 2006 sen va jag hos "psykdoktorn" på morgonen, och sen skrev jag in mig på arbetsförmedlingen.
Den 5 september 2007 sen jobbade jag fm och hade precis kommit hem från Rixvideo-kryssningen.
Den 5 september 2008 hade jag precis blivit uppsagd och jobbade bara månaden ut.
Den 5 september 2009 jobbade jag på rix igen, hade precis flyttat från nygård, till huset i Kolsva.
Den 5 september 2010 födde jag barn!!

Sovschema vs tvtablå

Vera börjar bli morgonpigg. Hon vaknar 9 (tycker jag är onödigt tidigt) och vill inte somna om, trots mina desperata försök i typ en timme. Då är det bara att kliva upp då, och eftersom hunden vill ut så måste jag ta med alla på en promenad. Det är skönt att gå, men tråkigt att gå runt i Kolsva. Man har gått överallt, det finns inga outforskade hörn. Då måste jag gå längre, å dä ork ja int.
Vera är morgonpigg för att hon brukar somna runt 22 på kvällen. Själv somnar jag alltid vid 01-02. Sen vaknar hon nångång mellan halv 3 och halv 5 och vill käka och byta blöja. Sen nästa gång vid halv 7-7, å sen är hon klarvaken 9 som sagt. Å jag är trött som en gnu. Jag får väl skylla mig själv som inte sover samtidigt som henne men jag har rätt fullt upp på kvällarna om man säger så. Jag måste kolla på Paradise hotel, dubbelavsnitt av 2 1/2 män, Jims värld och om jag inte somnat då så fortsätter jag med Alla älskar Raymond.
Appropå paradise hotel så satte jag nästan en Werthers original i halsen när Johannes valde Alexandra framför Julia igår!! Vilken ORM va!! Hur lätt är det att somna efter den backstabbingen? Nä, jo såatte.... det är tufft det där med sömnen......


GuLLigt


HALLELUJA

Long time no see kära 5:a !
(jag borde satt på mig snyggstrumpor till den här bilden...)