Katten är nöjd.

(det är nippe som satt strumpbyxorna bakochfram...)

min favoritlåt...

Det var en gång en mygga som älskade en mus fallera. Dom kunde inte gifta sig för dom hade inget huuus.
Aaommm.
Aaommm.
Det var en gång en gråsparv som älskade en gris fallera. Dom kunde inte gifta sig för dom hade ingen spiiis.
Aommm.
Aommm,


Och årets julklapp blev...

...danndudaden!!
Det var kärlek vid första ögonkastet.
När Oliver hade fått sin dammsugare tackade han vänligt med bestämt nej till dom andra klapparna. Nu hade han ju allt han någonsin önskat sig.
Inte utan sin danndudade.


Juldagen hos Bergman



Julafton hos Falk




Blåljus!

Igår när vi åkte hem från Rölö blev jag stoppad av polisen. Vi mötte dom ute i skogen. Dom vände direkt och åkte efter i arlset på mig. Undra om dom tyckte jag verkade skum som kom körandes i mitten av vägen, i 50 km/h i en igensnöad bil kl 1 på natten. Registreringsskylten var oxå gömd under snö. När vi stannade gick han flera meter från bilen, pratade i en walkietalkie och lyste med en strålkastare mot förarsätet. Han förväntade sig en nerdrogad galning som skulle kasta sig ut med yxa. Ut kliver jag. Började rota efter min plånbok i skötväskan i baksätet. Vilken tur att jag slängde ner plånkan precis innan jag åkte. Polisen skrapade fram registreringsnumret å pratade i en walkitalkin hela tiden. Han gick iväg med mitt körkort. Så sa han
"-Avblås, jag klarar det här själv."
Hade han kallat på förstärkning?
Sen rabblade han mitt personnummer i WT:n. Han ville kolla upp om jag var en skummis. "-Är det din bil??"
"-Nej, min pojkväns.." "-Vem är det??"  "-Andreas Nerpin.." "-Hmm.."
När han inte kunde hitta nåt skumt alls önskade han oss en trevlig kväll och god jul.

Här sitter jag å bloggar å kollar på pippi långstrump. Jag måste bada och göra mig klar ju. (Pippi är asäcklig. Hon klättrar i taket och på väggarna som en spindel...)


Dan före dan...

Så det är alltså julafton imorgon. Det var fasligt va det gick fort då?! Imorgon firar vi hos Falkarna. I övermorgon hos Bergmännen. Idag ska jag plocka med mig Johanna, Vera, Bilbo och en cheesecake och åka till Rölö på uppesittarkväll. Jag har två dubbellotter och har laddat hela dagen, för ikväll ska jag vinna STORT!!
GA JOL!?

Bilbo



Nu ska jag ut och speedrasta Bilbo. Han fryser om fötterna när det är 20 minus, så han gör det han ska fort som fan å sen springer han in på tre ben. Helst vill han ha alla tassar i luften för att det är så kallt på marken, men det är inte så jävla lätt...?!

Annars gillar han snö, det lilla monstret.

Titta Moa!!!!

Jag har lagat din kokossallad!!!
Moa bakar.
Å så marinerade jag kycklingen i min jamaicakrydda.
GOTT.

Skam den som ger sig...

...sa Tvättex, och ringde tre ggr om dagen och till slut oxå med Dolt nummer för att försöka lura den stackars före detta kunden till att svara...?!
Och nu har det gått sådär obekvämt lång tid.
Det vore ju konstigt om jag plötsligt svarar?!
"-Jahaa? Har ni ringt 3 ggr om dagen i 2 veckor? Det har jag inte hört!?"

Hoppas dom får ledigt i jul...

Nä-Ä!!

Den 26 september i år gjorde jag slut med TVÄTTEX efter 7 års homedelivery. Jag hade undvikit att svara när dom ringde varje dag typ i ett halvår. Dom gav ALDRIG, aldrig, aldrig upp. (Man brukar väl sluta ringa när nån inte svarar på några månader...?) Till slut ringde dom från skyddat nummer och jag råkade svara, och var tvungen att genomföra det obehagliga samtalet jag fasat för så länge. Det var alltså för knappt 3 månader sen.
Nu för tiden har jag ett 08-nummer och ett 019-nummer som ringer varje dag. Men, för ett par veckor tillkom ännu en telefontrakasserare. Ett 018-nummer. Idag kollade jag numret på eniro och vilka var det tror ni??????
LÅT MIG VA!!!!!!

En höna

Igår gjorde jag en höna av en fjäder. Så nu har jag en höna!! Vad fan ska jag göra med den??

Förresten det var vägning igår. 57,7 kg efter frukost.
Jag hade sån motivation förra veckan. Var är den nu?
Helgen förstörde den nog. Och hönan...

Mera...

Här är dina favoritord det senaste året! Iallafall enligt dina statusuppdateringar på Facebook...

 

  1. Trött Använd 11 gånger
  2. Sova Använd 11 gånger
  3. Äter Använd 10 gånger
  4. Måste Använd 7 gånger
  5. Kaffe Använd 7 gånger
  6. Frukost Använd 7 gånger
  7. Lite Använd 6 gånger
  8. Kvar Använd 5 gånger
  9. Känner Använd 5 gånger
  10. Sömn Använd 4 gånger
  11. Bygga Använd 4 gånger
  12. Åka Använd 4 gånger
  13. Vera Använd 3 gånger
  14. Pepparkakor Använd 3 gånger
  15. Mår Använd 3 gånger
  16. Köket Använd 3 gånger
  17. Kanske Använd 3 gånger
  18. Jobbet Använd 3 gånger
  19. Jobba Använd 3 gånger
  20. Illa Använd 3 gånger

 

 

 

...plus några udda ord som du har slängt ur dig:

Arbetsförmedlingen, Kylskåpstemperatur, Bristningsgränsen

 


Kort och gott


Ischokladen är slut...

...och det får den fortsätta vara. Den försöker dra ner mig i sockerträsket igen.

Hai haai!!

Skulle bara säga att vi går å lägger oss snart. Godnatt Sverige, och Afrika.

Det bästa med Citygym i Kolsva...

... är att man får träna SJÄLV.
Det tog ett par dagar innan jag ens fick upp dörren hit. Man måste ha en speciell "teknik" för låset krånglar. Cajsa, som är en rutinerad citygymmare följde med och visade igår. In kom jag imorse alltså. Men ut var svårare. Man måste ha en speciell teknik när man ska låsa upp inifrån oxå...!? Men snart hoppas jag kunna den där dörrjäveln utan problem.
Kolla på bilden. Fattar ni vad man ska göra med alla jävla stålkonstruktioner? Dä gör inte jag. En del grejer är ju helt jävla obegripliga?! Som den där grejen mitt på golvet näst närmast hitåt i bild...?!? Och alla dom där vita grejerna därborta?! Jag kände igen typ en benmaskin som tränar insidan av låren, och en som tränar insidan av armarna. Jag kommer bli helt oproportionelig. <-- Det där ordet fick jag googla stavningen på.

Lite roligt.

Nippe vet inte vad "i morgon BITTI" betyder. Förut sa jag att jag hade bokat tvättid imorgon bitti. "-På morgonen eller kvällen?" frågade han då. "i m o r g o n  b i t t i !" svarade jag övertydligt. "- Jaaa, men tog du på förmiddan eller kvällen????"
Idag sa jag att jag skulle till gymet imorgon bitti.
"- Vilken tid? För jag börjar jobba 20:00."

Har han aldrig undrat vad det där bitti är som alla säger? Tror han att imorgon bitti bara är en förlängd version av ordet imorgon?

Imorgon bitti = tidigt på morgonen i morgon; under nästkommande morgon.

Alla kuljappar är klara...

...Utom EN. Det är den till julklappsbytet. Jag utmanade ödet och beställde något som skulle ta 8-12 vardagar, å då var det 10 vardagar fram till jul. Jag passade på å beställa lite saker till mig själv oxå. Nu ser jag att dom har skickat hela beställningen UTOM själva julklappen! Den kommer sen?! Jag börjar bli nervös nu. Det är en kamp mot klockan det här.

Jag gick och la mig...

...men så började jag tänka på en partylåt som vi tyckte va så jääävla bra förut, för x antal år sen. Jag kom inte ihåg melodin eller ett endaste ord. Bara att den nog handlade om nån som ringde nån....!? Det var OMÖJLIGT. Jag stängde av datorn och gick och la mig igen efter nån timmes sökande. Då ba kom det som en blixt från klar himmel; LOVER ON THE LINE!
Så nu kan jag sova. Gonatt.

Jag och försäljare...

Ikväll kom det en sån där försäljare hem till oss. En sån där glad och trevlig som kliver in och sitter och pratar så länge om sin grej att man till slut känner sig skyldig att köpa produkten för att vara snäll. Det var en boksamling från Bertmarks(?) eller vad dom heter. Typ ett sjukdomslexikon...?! Jag hörde hur hon satt och pratade med Nippe i köket. Han har precis betalat klart typ 10-12 jävla böcker han köpte förut från dom, plus en dyr årsbok varje år så jag visste att han skulle väl ta det här oxå. Jag gick ut i köket en sväng för att visa mig, och ge Nippe en varnande blick, så han inte skulle låta sig övertalas. Vi har ju aldrig någonsin bläddrat i NÅN av alla dom där böckerna, och dom kostar minst 800 spänn styck.
"-Men jag skulle vilja prata med dig oxå!" sa försäljaren. Jag stod väl kvar då lite motsträvigt. Då började hon prata om att i böckerna stod det om LCHF-kost bland annat, som är myycket bra. Jag lyfte uppmärksamt på öronen. "-Vet du vad det är?" frågade hon. "-Ja... jag äter sånt nu." svarade jag.
Och där hade hon halva inne.
Sen berättade hon att det fanns ett helt avsnitt om barn. Om varenda stadie dom går igenom, och allt man behöver veta i stort sett tills dom är vuxna. Om dom blir sjuka, alla allergier och utslag osv osv osv. Å då sa jag till nippe att "Dä här ska vi väl ha!?" Å så blev det...
Det spelade nog egentligen ingen roll om hon hade sålt böcker om pissmyrornas fortplantning, konsten att skala potatis eller whatever, jag hade köpt. För jag kan inte säga nej till försäljare. Har aldrig kunnat och kommer aldrig att kunna. Det är som en sjukdom. Jag ska kolla om det står nåt om det i mitt nya sjukdomslexikon...

Vadå, undrar du vad det här är för nåt?

Äsch, det är bara min nyckel till Citygym som jag skaffade idag.
Min Citygymnyckel.
Nyckeln till fitness.

Vi måste bevara våra fornminnen, och midsommarafton....

Jag har precis upptäckt den här killen! Hur kan jag ha missat honom??
Är han på riktigt, eller är det på skämt???
Hysteriskt rolig är han iaf!
Undra vart han gör mest framgång. Inom politiken eller i musikbranschen?!

För jag har glitter i mitt hår...


Så..

Nu har jag knåpat ihop deltagare till en andra Så mycket bättre-säsong.


Vikten imorse...

58,1 kg efter frukost.
Typ -1 kg på en vecka.

Slumdog millionaire.

Han på Postkodmiljonären har snart klarat alla frågor och bara använt EN livlina av fyra. Det är nå lurt med det här. Dom är lömska han och hans bror som sitter i publiken. Han har nämligen oxå svarat rätt på alla frågor. Nu tog programmet slut när det bara var en fråga kvar till MiljOnEn. Jag tycker att dom ska tortera honom nu och få fram hur han fuskar.

Mat-tjat

Igårkväll hade jag å Vera sånt där fredagsmys som alla tjatar om vareeeenda jävla vecka. Vid 22:00 tyckte jag att det var dags att flytta in i sovrummet. Vera ville inte sova. Hon låg i sin säng å skrek och protesterade medan jag snabbt som attan sprang å blandade en flaska mjölkersättning. Det tar ju bara nån minut, men när jag kom in i sovrummet igen låg hon å snarkade som en liten gris. Jag försökte "råka" väcka henne genom att dra ut nappen... men nej. Hon sov som en stock. Ända fram till halv 7 typ?! Då käkade hon, somnade direkt och sov vidare till halv 10. Yeah.

Jag bakade LCHFbröd till frukost. Det innehåller ägg, ost, fiberhusk, bakpulver och sesamfrön. Jag har längtat efter att få ta en macka igen. Ibland orkar man lixom inte ställa sig å steka omelett, bacon, koka ägg, eller knåpa ihop sallad. Ibland vill man bara ta en simpel macka.
Med philadelphia och skinka.

Igårkväll åt vi lax med fetaost- och cremefraicheröra på. Till det spenat med grädde å sockerfri buljong och haricot verts. Det var för jävla gott. (Jag åt även förbjuden glass igår, men det ska vi inte tala om...)
(Jag vet att bilderna inte ser så jävla inbjudande ut. Jag borde slipa på upplägget om jag ska hålla på å lägga ut bilder på min mat hela tiden...)

Imorrn är det vägning. Officiell vägning alltså. Jag springer å väger mig hela dagarna.

En stor dag!

Vera skrattar högt idag för första gången!!
Prästens lilla kråka is the shit.

Bajshatare - Läs ej detta inlägg!!

Jag vet inte varför jag tror att andra är intresserade av hur min bäbis bajsar. Jag vet inte varför jag skriver ett bajsinlägg rakt efter ett frukostinlägg. Jag vet inte varför jag skriver ett bajsinlägg överhuvudtaget. Det bara kommer. Jag kan inte hejda mig. Antagligen så beror det på att jag har bajs på hjärnan (kanske även bokstavligen). Jag går hela dagarna å väntar på att Vera ska bajsa. När jag tycker det går för lång tid emellan gångerna så börjar jag bekymra mig meeer och meeer och jag känner ett stooort behov att prata om det, och när det väl kommer (bajset) blir jag så lycklig så jag vill bara kasta mig på telefonen, ringa alla jag känner och dela med mig av de goda nyheterna. Men nu bloggar jag istället. Varsågoda;
♦♦♦
Vera har äntligen bajsat, efter TVÅ långa dagar!! Och OJ OJ OJ vad hon sket. (Här vill jag verkligen beskriva konsistens, hastighet och lukt..., men jag låter väl bli då.)
Det är härligt!! MEN, det som är läskigt är att det kommer tyst tyst, så man har ingen aning om att det är på gång förrns det är försent. Med försent menar jag att två dagars avföring får inte plats ens i den bästa blöjan i världen. Detta har nu skett 2 gånger, med 2 dagars mellanrum. Jag börjar se ett mönster. Om det här blir ett återkommande bajsande så innebär det att jag måste planera in det i mitt "fullspäckade" schema, så jag håller mig hemma dom dagarna det är dags. (Jag kommer helt seriöst gå å skriva BAJSDAG i almanackan nu...) För skulle hon ligga i en vagn, sitta i en bilbarnstol, i någons knä eller god forbidd- ligga i nån annans soffa när det kommer så skulle det bli ugly. U G L Y.
Ordet Skitdag har fått en helt ny innebörd.

Dagens lchf-frulle

Sallad med avokado, salami, brieost och fetaost.
Och kaffe.
På morgonen dricker jag svart, på kvällen blandar jag i grädde.

Igår stekte jag vitkål och hade som spagetti till köttfärssåsen. Dä blev alldeles utmärkt. Oliver tyckte det va gott. Han är alltid ärlig! Mina saffransbullar kastar han helt iskallt till hunden...

Hell of a night.

Inatt var nog värsta natten i Veras historia...?! Hon hade feber, var gnällig och vägrade sova. Hon ville ha nappen men spottade ändå ut den p r e c i s  h e l a  t i d e n ! Hon skulle äta var och varannan timme. Å när hon väl slumrade till ibland kunde jag inte sova för jag var tvungen att ligga å hålla koll på henne...?!
Å inte nog med det, jag råkade hälla kokande vatten över foten igårkväll, så jag brände min pektå(?) totalt! Låter löjligt, men det sved så jag mådde illa och jag tyckte väldigt synd om mig själv. Samtidigt började Vera skrika och ville bara bli runtburen, så jag stod med henne över axeln och gungade och guppade på ett ben, med andra foten i frysen (dålig idé)... tills frysen började tjuta, som den gör när det blir för varmt. Då ställde jag mig med foten i badkaret och spolade kallt vatten istället (bättre idé). Sen hade jag en socka full med isfjärilar på mig hela natten. Nu är det bra.
Vi gick upp före 8 i morse, för då gallskrek Vera och skulle ha flaska.
Vid halv 10 kom Pilla å hälsade på. Jag fick köpa ett Fisher Price babygym av henne extremt billigt, å så fick Vera mysiga fleecekläder i present och ett kort som dom hade skrivit jättegulligt i. Tack tack. Pilla ska föda ut en kompis till Vera närsomhelst nu. Dä ska bli skoj!
Kolla va flashigt. Man kan tillåmä bygga om det.

På BVC


Vaccinera mera!

Veras vaccination idag gick ju lätt som en plätt. Hon satt å flinade å dregglade i mitt knä medans Siv gav henne två stora sprutor i varje ben.
- Säg till när det börjar göra ont, sa Vera. Men då var Siv redan klar!!

Som pris för att hon var så tuff fick hon ett paket nallepuhblöjor. Hon har hamnat mellan storlek 2 och 3. Den ena är lite för liten, och den andra för stor, så jag var tvungen att testa nr 3 i nåt annat märke än pampers, å dom satt bättre faktiskt; Huggies.

Tillägg = Hon fick alltså sammanlagt 2 sprutor. En i varje ben. Hon fick inte dubbel dos eller så. Nej nej.

Eclipse

Jag måste bara få ventilera lite saker efter att ha sett tredje twilightfilmen nyss.
Måste dom se så jääävla suugna ut hela tiden?? Dom är sugna på varann och dom är sugna på blod. Orka se så jäävla sugen ut i tre långa filmer?! Å varför var Bella så osäker på om hon ville gifta sig, men däremot tvärsäker på att hon ska bli vampyr?! Levande död, för alltid tonåring, ett barnalöst blodtörstigt kallt monster, forever and ever and ever and ever and ever, allt för att få hänga med Edward för resten av livet, men GIFTA sig med honom.. nej det verkade lite förhastat?! Å så tycker jag hon är lite slampig som vill vara ihop med en vampyr och samtidigt vänstra med en varulv. Men inte dumpar dom henne heller? Neeej, hon är så jävla speciell den där Bella. Alla offrar livet för henne i varenda film. Om hon bara lät dom va och hittade en vanlig människopojke att leka med i stället så skulle det inte bli såna där blodiga fighter hela tiden (å förmodligen inga twilightfilmer heller...)?!

Så. Nu känns det bättre. Nu ska vi se Bröderna Karlsson. Får se om jag blir lika upprörd efter den?!


Jaså?

Ni undrar hur det går med mitt LCHF?
Det går utmärkt. Jag har inte blivit godis eller sockersugen en endaste jävla gång. Det är faktiskt så att jag har mått lite illa när jag ätit nåt sockrigt.. Jag har nämligen ätit ett par saffransbullar som jag bakade häromdan, men annars ligger dom väldigt safe och orörda där i frysen. Förut sprang jag å tinade en bulle stup i kvarten. EN pepparkaka har slinkit ner oxå, men det var inte ens gott?! jag har gått ner lite mer än ett kilo. Fast det är ju bara vatten, som man tappar i början. Jag känner mig inte nå svälld alls. Fast jag äter fett hela tiden. Rätt fett!
Jag orkar inte räkna hur mycker socker och kolhydrater jag får i mig per dag... för det ingår ju i allt typ. Tomatpuré, påläggsskinka, buljong... mm. Så strikt får man inte va. Jag tar bara bort det mest uppenbara. Ska bli jävligt intressant å se vad det står på vågen i slutet av veckan. För jag kanske bara tappar vätskevikt nu, och sen går upp i vikt igen?!
Jag har beställt lite saker från www.lchfbutiken.se. Ingredienser till bröd och glögg blandannat.
Så, nu vet ni det.

Disordered photoshoot


Söndagen den 5 december

Min lilla gyylligylligullgullpluttinuttiduttiduttpruttunge (läses med extremt pipig röst) fyller 3 månader idag!!

Jag tycker: "oj vad tiden går fort. Reeedan tre månader!"
Och samtidigt: "-Bara tre månader? Det känns som hon alltid varit här?!"

Frukost/lunch.

Omelett med grädde, bacon, paprika och brieost.
Detta är flottigt, men skoj. Jag hade tröttnat på å äta frukost och laga samma tråkiga mat jämt. Men nu måste man hitta på massa nytt, å har regler att följa. Mycket roligare. Måste bara hitta en bra fettbalans, så det inte blir för mastigt, men ändå mättar länge.

Min första LCHF-middag

Fläskkotletter stekta i äkta smör, haricot verts och massa gräddsås.
Å man behöver inte ödsla nån tid på att ta bort fettremsorna på kotletterna.
Nej, ju flottigare desto bättre.

En ny tanke...

...kom jag på inatt. Jag ska börja med LCHF. Fan va det nog passar mig bra. Det är "bara" att sluta med socker och kolhydrater och frukt och allt som växer under jord. Det är sånt som läggs på hög i kroppen och omvandlas till fett om man inte motionerar bort det. LCHF kommer lösa alla mina problem. Man äter riktigt fett i maten och blir mätt länge. Jag brukar bli hungrig nästan på en gång efter maten annars. Man behöver inte småäta mellan måltiderna, och om man behöver det så lägger man till mer fett i maten bara. Man får inga blodsockerfall och inga vrålakuthungerattacker som jag får varje dag. Då måste jag äta på en jävla gång annars blir jag helt svimfärdig å skiiiitförbannad. Appropå skit så blir magen lugn med LCHF oxå. Man behöver inte äta fibrer, för man äter inte sånt som tarmarna stockas igen av. Man behöver bara gå på toa MAX en gång om dagen. Man äter sig mätt och belåten, och man får tillåmä dricka rödvin och whiskey?! Och man får fuska ibland. Men ju striktare man kör ju snabbare går man ner i vikt.
Min frukost idag: 1 burk makrill, 2 ägg, ost och kaffe. Man får äta allt på mackan, utom själva mackan. Det gör inget, för jag har verkligen börjat tröttna på mackor. Bröd bara sväller i munnen.
Min vikt denna morgon: 59,1 kg.
Väger mig igen om en vecka.
(Dumt att utesluta socker såhär i jultetider...?! )

Tanken var god...

Jag packade en väska med badkläder igårkväll för att tanken var att jag skulle gå till badhuset å motionssimma kl 07:00 imorse (med dom andra pensionärerna). Jag stoppade pengar i fickan och förberedde allt för att jag smidigt skulle gå upp och gå iväg på morgonen. Sen var tanken att jag skulle gå hem och baka lussebullar. Jag skulle med denna insats oxå få tillbaka en hyfsad dygnsrytm igen. Idag är det 1 december, å tanken var att jag skulle börja röra på fläsket nu. Inga ursäkter får jag ha... tänkte jag igårkväll. Trötthet och kyla får inte hindra mig.
Meen, som Tony Irving skulle sagt,
Tanken blev aldrig verklighet. Jag vaknade halv 7 och matade Vera... men sen ville jag fortsätta sova såklart. Jag kan inte begära av mig själv att jag ska ta mig i kragen och börja motionera huxflux kl 07:00 en onsdagsmorgon. Det går inte. Jag får tänka om.