Målle och Veris.

img_3845 (MMS)

Målle och Veris.


Jag undrar ofta... Är det samma "berättarr...

Jag undrar ofta... Är det samma "berättarröst" i grannfejden som i ensam mamma söker...? Va?


Lekstund

Det är alltid kul att leka dra-mamma-i-luggen-och-sparka-henne-i-ansiktet-leken.

Är det bara jag...?

Jag har märkt att jag irriterar mig väldigt mycket på "grisrosa" hus. Det är värst på vintern. Den kritvita snön framhäver den illgrisrosa färgen, på ett dåligt sätt. Det finns ju olika nyanser, och ju ljusare desto bättre. Rätt sorts ljus på rätt hus kan kanske tillochmed vara fint. Men sån där riktig stark färg är bara obehagligt. Det är många hyreshus å sånt som har sån där äcklig färg.
Sunes hus är okej. Det funkar. Det är tillochmed lite fint.
Sånt här ger mig kvälvningar. Det är inte rosa. Det är grisrosa!
Det här kan man ju tycka ä fint, men det skär sig ju. Man måste nästan kisa med ögonen. Visst??


GRATTIS MALIN!!!

26 år!!!


Lilla LCHF-skolan

Kolesterol är viktigt i kroppen. Det är byggstenar som transporteras runt och upptas av alla celler som behöver det.
Men det finns bra kolesterol och dåligt. Bra kolesterol är fluffigt, stort och skyddar kärl och ådror. Det kommer från bra fetter som smör, fisk, kött, ägg tillexempel. Det dåliga kolesterolet är litet och kompakt, det härsknar och fastnar lätt i skadade kärlväggar. Det kommer från alla stora mängder kolhydrater vi äter och inte kan göra oss av med.
Kolesterolnivån höjs även när man äter mycket bra fett, men det gör inte så mycket så länge det inte är den farliga sorten. Man kan ju ha låg kolesterolnivå oxå, men om det till störst del består av dåligt kolesterol så är ju inte det heller bra.
Man ska försöka undvika socker och mjöl (speciellt vitt). Man ska äta äkta fett, utan massa tillsatser å jox som lättsmör å lättmjölk å sånt innehåller. Undvik alla lightprodukter. De innehåller kanske mindre fett, men en jävla massa mer socker och e-nummer å skit. Å det är ju inte fettet som är farligt, det är det andra.
Blodet kan uppta 5 gram socker åt gången. Det är bara en tesked i våra 4-6 liter blod. Om du äter en stor portion pasta eller ris t ex så kan du få i dig 100 g socker på en gång. Kroppen kan inte ta hand om allt. Du blir fet och får dåligt kolesterol.

Lätt & Lagom Ingredienser:
Vatten, rapsolja, vegetabiliskt fett, kärnmjölk, modifierad stärkelse, smörolja, mjölksyrakultur, koksalt 1,3%, emulgeringsmedel E471 av vegetabiliskt fett, surhetsreglerande medel (mjölksyra, natriumcitrat, citronsyra), konserveringsmedel E202, arom, vitamin A och D.
Smör Ingredienser:
Grädde, salt 1,2%, mjölksyrakultur.

Det är socker och kolhydrater man får karies av. I länder där det finns dåligt med socker i kosten har dom i stort sett inga hål i tänderna alls. Bakterierna i munnen omvandlar sockerarter till syror genom jäsning. Om man inte borstar bort det så ligger det där å fräter hål. Antingen slutar man äta socker, eller så måste man borsta tänderna noga 2 ggr om dagen. Det känns mest logiskt att man bör utesluta socker. Sockret är ju giftet, och tandborstningen är bara ett motgift.

Jag håller på å läser "Matrevolutionen".
Därav denna LCHF-propaganda.

Ska vi flytta?

Två lägenheter har vi spejat in. Den ena vill jag ha mer än den andra. På tisdag ska vi kolla på en av dom. Ooo så spännande!

Vera muckar bråk.

Blev så jävla irriterad på sin elefant igår. Stryk skulle han ha!!!


BFF

Vera träffade sin bästa kompis Hilda för första gången igår!
Jag vet inte om dom riktigt uppfattade varandra, men... det kommer.
Best friends forevaa´!?

Hur fick jag körkort?

Ni vet, ibland när man är ute och åker bil och kör fel så måste man vända någonstans, och då kan det ibland bli så att man måste vända på någons gård eller uppfart. Jag hatar det. Man vet att det kommer gå fort och dom förmodligen inte ens märker nåt, men det är ändå pinsamt å man vill bara få det snabbt överstökat.
Igår var vi ute och åkte. Jag åkte för långt. Var tvungen att vända. Kör in på en skogsväg där det sitter två skyltar.
Vägen är för smal för att svänga runt på, och jag kan inte backa ut på stora vägen för det är mitt i en kurva med noll sikt. Jag måste fortsätta in på den förbjudna vägen och hoppas att jag hittar en vändplats. I slutet av den förbjudna vägen står ett hus. Fanfanfan, jag måste köra in och vända på deras gård. Deras gård visar sig vara en enda stor sluttande isbana ner mot ett garage. Om jag börjar vända där så kommer jag kana rakt in i garaget. Så jag stannar bilen framför huset och ser att det sitter folk och tittar i fönstret. Pinsamt, jag måste därifrån, fort! Jag kör förbi huset in bland några trän och hoppas att vägen fortsätter nånstans, men det gör den inte. Den tar slut där!! Jag måste backa tillbaka. Jag backar sakta sakta, och står strax framför huset igen som en idiot. dom måste undra vad fan jag gör där, mitt ute i ingenstans på deras gård på deras privata väg?! Som tur var hade jag en sån där Nippe i baksätet. Vi bytte plats och han körde oss därifrån, annars hade jag stått där tills jag svalt ihjäl, eller tills isen smälte. Så jävla osmidigt och pinsamt. Å hur kommer det sig att nippe kunde vända och inte jag??

4 dagar och 4 timmar...

Jag klarar det inte längre.
Jag
måste
blogga!!!

Blogg


Jag skrev ett långt inlägg om jämställdhet...

Jag skrev ett långt inlägg om jämställdhet, hängpungar, hängpattar, knipövningar och fakta om spermier.... Men det råkade jag radera när jag rensade bort utkast bland inläggen. Så nu får ni inte veta att pungen hänger utanför kroppen för att hålla en lägre temperatur och att jag har fått tillbaka min mens. Stackars stackars er!


Nähä, en bild då?

img_1818 (MMS)

Nähä, en bild då?


SMS-inlägg


Jag sms:ar till bloggen! Fantastiskt! Kan ...

Jag sms:ar till bloggen! Fantastiskt! Kan jag skicka ett videoklipp?


Test!

Test!


Tvättex läser min blogg?

Sedan jag skrev detta...
"...Hör du det tvättex?!! Imorrn svarar jag!!!! Gör dig redo, för jag är arg!!!"
...så har dom inte ringt en endaste gång?!

Mobil(der)

Oliver tog en powernap på soffan en dag.
Vera vaknade en morgon uppochner, rullad-runt och intrasslad i sig själv.
Skräckdocka på BVC.
Vi fikade på ritz igår.
Vera lekte med sin syssling/tremänning/småkusin Hampus idag.
Sen hälsade vi på Veras yngsta kusin som är 1 dag ung.
Den nya generationens tre Nerpinbröder är här. Ready to rumble!

Potatis - ingen hit.



Idag är ingen vanlig dag.

11-01-11


Malin och Jakob fick en LITEN POJKE imorse!!!
Hurra hurra hurraaa!!


Johanna fick KÖRKORT!!!
Yabadabadooo!


Målle kommer hem från AFRIKA!
Tjohoooo!!


Vera ska äta POTATIS för första gången!!?
Yeah!

(Det är bäst att jag capslockar orden så ni ser vad stort det är)

Upprörd 2 1/2 män-nörd!

Vad har hänt med 2 1/2 män?? Har dom bytt manusförfattare eller nåt?
Dom nya avsnitten suger! Jag tänkte och hoppades att det kanske bara var tillfälligt. Ett eller två avsnitt som blivit fel bara... men nej. Det bara fortsätter och fortsätter. Så jävla dåligt. Det skulle vara bra om dom kunde tona ner "det roliga" en aning, som förut. Är dom rädda för att folk inte ska fatta poängen annars? Måste dom försöka banka in poängen? Förut var Alan den "normala", tråkiga, som var överdrivet ansvarsfull och smånördig med en viss tendens till bitter. Nu är han helt blåst. Hysterisk. En superfjolla. Supernörd. Bög. Noll social kompetens. Kan inte ens föra ett vanligt samtal. Varenda mening han säger är helt urblåst. Thats not Alan!! Alla spelar över. Deras gliringar mot varandra är inte heller kul. To much! To bad! Det är inte speciellt roligt. Det är dåligt. Det är sorgligt. *gråter en skvätt*

Vera+DIF=Sant

Man ska inte pracka på ett barn en religion, en politisk åsikt eller ett sk "favoritlag" från födseln. Dom måste få sin egen uppfattning om världen och göra sina egna val. Sen får man som förälder bara acceptera och gilla läget. Till pappas stora förtjusning så avslöjade Vera för några veckor sen att hon var Djurgårdare ända in i benmärgen och hade vart det sen hon föddes. Då klickade han genast hem en DIF-uniform åt henne, och såhär glad blev hon då...

5 min senare


Hej allihop!

Vera här! Jag har kapat mammas töntblogg. Hon tror att jag ska sova middag nu så hon kan lämna mig hos min sovande pappa och dra till gymmet. Think again, bitch! Sova är det sista jag ska!! Nu måste jag dra. Jag ska spy ner min tröja eller nåt?!
Peace out ya´ll
xoxo// Vera♥

Thats how we roll

Idag har Vera börjat med some serious rolling. Hon ska rulla över på mage hela tiden. Sen blir hon frustrerad för att hon inte kan rulla tillbaka. Hon upptäckte sina fötter oxå för ett tag sen. Dom är väldigt lattjo tycker hon. Roligare än alla leksaker.

Va i helvete...


Jag har badat å nattat Vera, rastat hunden och släckt ner i lägenheten. Sitter å äter yoghurt å ska ta en sista kik på internet innan jag går å lägger mig. Klockan börjar bli mycket. Då ser jag introt till Lets dance på tv:n. Nu?? Mitt i natten?!? Är det nåt slags "inför lets dance"? Ska inte det gå kl 20:00 på fredagar??
Då inser jag sakta att det är ju för fan fredag idag?!?! Å klockan är bara 20:00! Jag trodde det var onsdag-torsdag och klockan var runt 22:00 eller nåt. Det var alltså därför porten inte var låst när jag var ut med hunden. Tyckte det var jävla konstigt.
Å jag reagerade lite på att folk skulle dricka idag?!  Men nu förstår jag... okeej.

Leder alla vägar till Rom?

Svar: Nej. De flesta vägar leder faktiskt bara till en stor jävla snödriva där man inte kan komma vidare med tillexempel en barnvagn...?!

Cheesecakemästaren

Efter ganska många cheesecake-tillverkningar den senaste tiden så har jag nu lärt mig receptet utantill!! (Kanske det enda receptet jag kan?!) Rätt tuff jag kände mig när jag gick ut i köket ikväll och spontant tänkte "-kanske man skulle slänga ihop en cheesecake lite snabbt..", roffade ut allt jag behövde ur alla skåp och vispade rutinerat ihop en på några minuter. A piece of cake!

Mina ehmm... karamelliserade bananer.

Bara å säga till om ni vill ha receptet...?!

Förresten...

Vera fyllde 4 månader igår. Nu får hon äta potatis om hon vill...

Den stora uppgörelsen blir inte av.

Klockan är 09:47 och Tvättex har inte ringt än!? Är det röd dag idag? Det är det va?? Så jävla typiskt, nu när jag laddat hela natten.

Den stora uppgörelsen.

Sluta jiddra börja trolla betyder att istället för att skriva ännu ett hatinlägg om tvättex (som jag var på väg att göra nu) så ska jag imorgon faktiskt svara när dom ringer!!! Hör du det tvättex?!! Imorrn svarar jag!!!! Gör dig redo, för jag är arg!!!

Nu har jag bestämt vad mitt nyårslöfte blir!

Jag ska sluta jiddra, börja trolla!

Mobilblogg

Testar blogga från mobilen, å ja tror det funkar tamefan!! ?

Atletisk, målande mästerkock....

Idag pallrade jag ihop mig själv och tog mig äntlligen iväg till citygym fast jag var trött å hade fettigt hår. Jag åkte dit, fortsatte förbi och åkte hem igen. Men tanken var god. Det var den. Imorgon kanske jag stannar en stund tillochmed...?

Sen åkte vi å köpte begagnade barnmöbler för en hundring. Ett bord å 4 stolar i trä. Ganska fula men det ska jag ändra på för jag köpte färg oxå nämligen. Det ska bli vitt, och bordskivan ska målas med griffelfärg. Så kan man måla direkt på bordet med kritor om man vill. Tjohooo va roligt!!! Sen ska jag sy eller hitta på små färgglada dynor till stolarna. Eller måla nå roligt tryck på varje sits. Its gonna be awsome?!

Jag älskar Masterchef-program. Det blev väldigt tomt efter att masterchef australia på 8:an slutade efter över 70 avsnitt, men nu har det starta ett MC USA, och snart börjar ju ett svenskt oxå. Tjohooo!! Tyvärr lär jag mig inget av dom. Nyss skulle jag karamellisera bananer (precis som dom gör på tv hela tiden).... Det blev v i d r i g t. Oätligt.