Just pictures


Det nya gamla vitrinskåpet - Tuffa väktaren - SurfScarlet.


Slöfocks.


Just telling.


När jag tar fram en ny oöppnad cola ur kylen och häller upp ett glas åt mig själv, så vet jag att jag snart ska få hicka.

When I take fram a new unopened coke from the fridge and filling a glass for myself, I know that I´m about to have hickups.


The return of the Nipp.

Idag kommer Nippis hem. Förhoppningsvis som securitasvakt. Annars har han bott på lyxhotell i två veckor alldeles i onödan. Stackare....?!
Det har vart rätt skönt å bo själv på sätt å vis. Jag har varit mycket duktigare, För ALLT som ska göras måste man göra SJÄLV. Man kan inte skicka ut nån annan med hunden, eller låta nån annan laga mat, hämta grejer, rensa kattlådan, handla med mera. Å därmed kan man inte irritera sig så mycket på saker som INTE blir gjorda. Om det är massa disk så är den ju MIN. Man kan inte räkna med att nån annan ska ta ett handtag, så då gör man bara sakerna själv automatiskt. Å man retar inte upp sig alltför mycket på småsaker. Eller jo.. det gör man nog. Eller ja vet inte...! Äh...



torsdag

Min kampfisk hade dött imorse. :( Stackare. Den blev väl 1 år eller nåt.
Nu har jag 4 neontetror kvar.... antingen så ger jag dom till zoo eller så måste jag fylla på med mer fisk. Dom vill ju inte bara vara 4 stycken lixom. 

I Kåålsva har jag varit hela dagen.

Nu är jag trött. Var ju uppe med tuppen imorse. 

Förresten, jag fick avslag på min ansökan om att plugga till kock/kallskänka. Utbildningen är i Västerås... så Köping måste köpa en plats åt mig, och det ville dom inte. Fuckers. Så nu ska jag flytta till Västerås. Här är det ju hopplöst att bo. Det enda som är bra med köping är att det är nära till Kolsva och Rölö när  man vill hälsa på folk. Å den anledningen räcker inte längre. Det finns varken jobb eller utbildningar. Å det lär ju vara bra mycket roligare att vara arbetslös i V-ås? Or not. Whatever...

Godmorgon


Oh No. Jag har missbedömt innehållet i kaviartuben helt å hållet. Den skulle ju ta slut i morgon, inte idag...

Dagens bästa är att vakna, gå ut och gå, koka kaffe och ett ägg, göra en kvaiar-ägg-macka och slå på The voice (på tv;n eller datorn, beroende på vad klockan är). Idag vaknade jag av mig själv 20 över 6. Rätt så hurtigt av mig. Nu ska jag ut och lapa lite sol på ballen. 



Flashback is the shit

Känd medieprofil anhållen misstänkt för mordförsök




Anders Dalenius

Spöket i garderoben


Det var omöjligt att sova i natt. Mest tack vare Bilbo. Han jagade katter, tokskällde när nån gick i trappen å drygade sig rent allmänt. Men det var inte Bara hans fel. Jag vaknade en gång av en jävla smäll, fattade ingenting, tittade ut i köket och såg att tavlan hade ramlat ner från väggen...?! Hmm.. jaha. Kollade sen ut i hallen och ser att garderobsdörren står öppen. Jag hade stängt den tidigare. Helt säker. Ja hade ju sett den vara stängd hela kvällen. Bara en stund tidigare hade den varit stängd. Man ser den ju från sängen där jag låg. Fantasin började skena. Sen fick jag intala mig själv att jag inte stängt dörrn ordentligt, så katten hade petat upp den. Och sen kom jag på att jag dammat tavlorna tidigare på dan så det var väl därför den ramlade ner. Å så enkelt var det nog oxå. Men när man vaknar mitt i natten så tänker man inte alltid så logiskt...



Finanskris? vart då?

Överraskning efter överraskning hittar jag i min fattiga plånka. Idag hittade jag 2 tior och en femma i ett fack. Det innebar att när jag skrapat ihop alla mina rikedomar kunde åka å handla kattmat, bröd OCH toapapper i morse. YEAH!! Det känns skönt att kunna gå på toaletten utan att ha ångest över att pappret snart är slut. Och det är lyx att äta bröd som inte är gammalt och torrt. Jag har varit jäkligt sparsam på sistone. Tänk om jag var likadan i början av månaden...?! 






Ultrasound

Idag kände jag att allt gick emot mig. Från det att datumet på brödet gick ut till att jag lyckades strandsätta mig i Johannisdal skogen och låsa in nycklarna i bilen. Men allt har inte varit dåligt. Nejdå. Idag var ultraljudsdagen som vi väntat på i veckor, månader...! Nu vet vi att i Jäjks mage simmar(?) det en frisk liten unge med 2 armar, 2 ben och 2 hjärnhalvor. Allt är som det ska. Nu kan man pusta ut lite och börja köpa massa grejer. Det är skapligt häftigt å se ultraljudsbilderna på ungen som ligger där inne å viftar med armarna. Halva gräddningstiden har gått. I september kommer den ut och presenterar sig.

(bild från internet.)

Idioten som skulle motionera

Det var en gång en idiot. Idioten kände sig hurtig en dag och tog med hunden för att åka till skogen på andra sidan stan och ta en promenad. Som så många gånger förut klev hon ur bilen på skogsparkeringen, tog hunden, sin mobil, mp3spelare och låste dörrarna. DÅ kände hon att något inte stämde. Vad? JO, idioten hade precis låst in sina bilnycklar. Alla reservnycklar satt på samma nyckelknippa. Panik. Hon ringde alla hon trodde kunde hjälpa. Ingen kunde hjälpa. Skulle hon börja gå hemåt? Nej, hennes hemnyckel låg i väskan i bilen. Den andra personen med hemnyckel befann sig i Sthlm. Av en jävla slump hade hon gett en reservnyckel till sin syster för några veckor sen. Systern erbjöd sig att komma. Men det dröjde ett tag. Under tiden tänkte idioten ta sin promenad ändå, så att inte hela jävla helvetet skett i onödan. Men... idiotens hund hade ingen lust alls att gå nånting. Dom fick istället sätta sig på en bänk och frysa. Plötsligt kom nån slags bärgningsbil och skulle hämta en skrotbil som stod på parkeringen. Idioten frågade om han kunde hjälpa henne. Han plockade fram lite verktyg och började bända och greja. Plopp sa det. Bärgningsmannen tappade sitt verktyg ner i idiotens dörr. Det gick inte att få upp igen. Tack ändå sa idioten och i samma stund kom systern och körde hem henne. Idioten gick in, lämnade hunden, letade fram alla tänkbara verktyg. Skruvmejslar, ståltråden från baksidan av en spegel, en kniv mm. "Hur svårt kan det vara att ta sig in i en bil lixom?" Tänke hon. 
Idioten hade tillgång till 2 bilar denna dag så hon tog bil nr 2 och åkte tillbaka. I ungefär en evighet stod hon å försökte på alla möjliga vis ta sig in. Folk tittade konstigt på henne. Med kniv och ståltråd tog hon sig in under fönsterlisten. Efter en evighets försök att få öglan runt låsknappen tänkte hon ge upp. Som vanligt när hon blir förbannad ringde hon till en viss person, vi kan kalla honom Nuppe. Innan några signaler ens hann gå fram så hade hon plötsligt öglan där den skulle vara. Hon la ifrån sig telefonen, drog sakta och försiktigt, och TJOFF så öppnades dörren. LYCKA!! Idioten lämnade bil nr 2 och åkte hem, uttorkad, utsvulten och med blödande fingrar. Hon hade fortfarande kniven liggandes på biltaket såg hon när hon kom hem. Pinsamt. Hela jävla utflykten var ett pinsamt helvete. Men man lär sig av sina misstag och man lär sig något nytt varje dag. Idag lärde sig idioten att bryta sig in i en bil utan att ha sönder den. Det kunde hon åtminstone skryta om....

the end.

Ekonomiskt välstånd

Lycka är att tro att man är helt pank och så plötsligt hitta en tjuga i plånboken!!!! TjohOoo! Om jag löser in min trisslottsvinst på 25 kr så har jag råd att köpa kattmat. Yäyäyä! Det går bra nu!


-Happy to see you, Selma.

Är nyhetsmorgon ett skämt?

Oh what a night....  jag har knappt fått sova en blund. Eller jo... massor av blundar. Blundar på ca 10 min åt gången eller nåt. Billyboy har trackat mig hela natten. Han blir ju alldeles knäpp bara för att jag möblerat om lite å flyttat ut sängen i vardagsrummet. Då kan han tydligen inte sova, och därmed inte jag heller. Å så blev jag störd av tv:n, men kunde inte stänga av den för knappen på dosan var tillfälligt paj.

Halv 8 gick jag upp. Åkte till komvux med min kalle anka-ansökan. HÅLL TUMMARNA!!!! Sen rullade jag ner till Nibble och köpte festfrukost...(?) Jag ville fira att jag varit så duktig i veckan. Varit på arbetsförmedlingen TRE dagar... och.. och.. ordnat med papper och sånt, blivit trackasserad av negrer i tvättstugan, bott själv.. med mera. Nippe är i Sthlm på securitas-utbildning. Han bor där på lyxhotell, käkar lyxmat och mjukglass hela dagarna. Vissa har det bra...

Jag har sprungit i trapporna på arbetsförmedlingen så mycket  att jag har fått träningsvärk i skinkorna!!!!!!!! Inte illa.


Nyfrälst?

Dag 2 med Lennart avklarad. 
Vet ni hur lättlurad hjärnan är? Man kan lura i den vad som helst. Se bara vad Hitler gjorde. Man behöver ju dock inte hjärntvätta till massmord å dylikt. Det kanske räcker med att hjärntvätta sig själv lite, ändra sina dåliga föreställningar om sig själv, dryga beteenden och ovanor till BRA grejer istället. Keep telling you same thing over and over, även fast du inte ens tror på det själv, till slut tror hjärnan att det är sant. Det var ju precis så alla dåliga grejer kom till från början...! Nu förstår jag plötsligt större delen av alla som söker till IDOL. Det är verkligen så att dom TROR på riktigt att dom är bra på att sjunga. Kolla på haremsbyxor, axelvaddar å annat fult mode. Man totaldissar det först, men till slut har omvärlden lyckats lurat din hjärna att det ä skitsnyggt ändå.

Förut bestämde jag mig för att tycka om oliver, fast jag hatade det. Kunde inte ens svälja en. Jag tränade på att äta dom, låtsades tycka om det och nu tycker jag det är jättegott. Jag kan äta oliver som godis. Det är inte bara gott det är bland det godaste jag vet. Jag lurade min hjärna totally!!

Om du är allmänt deprimerad eller förbannad så kan du lura hjärnan att du är glad. Bit i en penna i 4 min. Mungiporna höjs lite, hjärnan tror att du är glad och börjar sända ut bra grejer automatiskt. Eller klappa händerna över huvudet som om du vore på konsert. Hjärnan förknippar det bara med bra grejer. Eller öka takten lite när du går och lyft på hakan. Lyssna på glad musik. Du behöver inte ens tro på att det ska funka. Det funkar ändå.
 
Fokusera inte på negativa saker, för det blir ALLTID som du tänker! 




Lennart Augustsson


Idag har jag suttit och lyssnat i 4 timmar på den här snubben.



Han är lite av ett geni. Jag ska dit å lyssna vidare 4 timmar till imorgon.
ALLA borde gå på föreläsning med honom. 
Man tror man vet nånting, eller så vet man att man tror nånting, å så hör man Lennart tala och då faller alla bitar på plats.
Nu var jag invecklad. Men det är inte Lennart. Who´s da man?  -Lennart, Lennart.
www.tankelyft.com

Tvätta med motstånd.

När jag väl har en tvätt-tid och MåStE tvätta så är tvättstugan full med negrer när jag kommer ner. Dom går inte när jag kommer för dom ska torka sina kläder först. Jag försöker förklara att det är MIN tvätt-tid och jag vill låsa in mina kläder när jag går. Men dom fattar inte. Dom kan inte ett ord på svenska eller engelska. Bara lite norska?!?!? Jag pekar på tiden och sen på mig. Dom fattar inte. Nu är mina kläder därnere med negrerna och jag kan bara hoppas att dom tar sina jävla kläder, stänger och låser igen dörren när dom går. Annars har jag inga kläder kvar. Jag bor på nygård nämligen. Fyfan. Jag fattar att alla inte kan svenska och engelska. Men HEeelt jävla trög kan man väl inte vara så man inte fattar att man tar sina kläder och går när ens jävla tvätt-tid är slut!!! Man kan ju läsa kroppsspråk oxå. Dom borde förstått att jag ville att dom skulle gå?! Annars skulle jag väl inte stått kvar å tjatat på dom.    I d i  o t e r.


Jahapp... nu har mina kläder blivit tvättade i 95 grader. Tack för den N****JÄVLAR!! Imorrn ska jag ringa KbAB å vara fly förbannad. Spyr på det här stället!! FLYTTA MIG!!!

 




Påsk

Påsk i stugan.
 


Sen delade jag å Målle på en skumpa å drog på Bishops.


(Den obligatoriska närbilden)

Påskfika

Bantningsdag nr 1. Påskfika hos Jojje. Jag åt en av varje. Hur skulle jag kunna låta bli? Fyfan va gott. Jojje hade bakat alltihop själv. Jag vägde upp det hela med att vandra några kilometer. Så mitt samvete är clean. På Den punkten iallafall...


Nu håller jag på å färgar håret påskgult(?!). Imorron ska vi till Malingsbo å fira pårre. Sen ska vi eventuellt dricka å fira vidare hos Jojje på kvällen. Glad Påsk ya´ll.

Skärpning!!

SKÄRP MIG NU! Imorgon ska jag börja banta. Imorgon, efter jojjes påskfika!  Ikväll ska jag å Moa på Donken, å där kan vad som helst hända...

Skickade äntligen in min telefon på lagning härom veckan. Idag fick jag svar "-Den är vätskeskadad och displayen är sprucken. Går inte laga. Vill du ha tillbaka den?" 
Nej... då kan ni fan slänga den då. Herregu...  snygg mobilakut. Klarar ni inte ens lite vätskeskada? Sååå.. nu måste jag ha en telefon. Pallar inte med den här 1900-talsklumpen längre. SMS-korgen fylls på nolltid, å den är asdryg å skriva på så jag undviker det till max, vilket innebär att folk brukar inte få svar på flera dagar eller aldrig från mig. Sorry for that. 

Nu har jag läst ut Män som hatar kvinnor-boken. Frivilligt! Jag läste HELA boken utan tvång. Eller jag tvingade mig i genom dom första 250 sidorna.. sen gick det utav bara farten. Jag har ju försökt läsa böcker förut men det tar alltid stopp efter ett tag. Men nu har jag suttit dag ut å dag in på ballen å läst, druckit kaffe å stekt mig i solen. Det är ett framsteg. Nu ska jag tvinga mig att läsa tvåan oxå. Flickan som lekte med elden. Snart kanske jag tillåmä börjar tycker det är kul?!


Jätteviktigt vetande...


Du heter: Helena
Beroende av: Mahjong  
Vad säger du för att imponera på någon? Jag har körkort!!!!
Hur imponerar man på dig? Är rolig.
Brukar du skratta för dig själv? Ja... om jag har kul.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Har jag glömt små högtalare hemma hos dig?"
Var bor du? Köping/nygård.
Trivs du där: Nej.
Sprit, cider, vin eller öl: Ja.
Brukar du bli för full: Ja.
Nästa mål i ditt liv: Stuvade makaroner och falukorv.
Hur svarar du i mobilen: Hallå?
Vem ringde du senast? Jäjk.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Ok, då sätter ja på kaffe.
Hur känner du dig nu: Trött och seg.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart kanske.
Vad tycker du om fötter: Praktiska när man vill gå eller springa.
Hade du en bra kväll igår: Den var väl varken bra eller dålig.
Favoritdryck på morgonen: Kaffe
När brukar du oftast gå och lägga dig: En stund innan jag somnar.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej. Kåthet vid första ögonkastet däremot.
Har du spytt offentligt: Det borde jag ha gjort ja.
Vad gör du i morgon: Uträttar tråkiga ärenden.
Vad längtar du till? Hösten.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Det tycker jag.
Vad använder du för shampoo? Paul mitchell nånting...
Om fem månader: blir jag moster!!
Du samlar på: extrakilon.

Har du piercing: En. 

Vill du gifta dig: Jag vet inte, förstår inte poängen med det riktigt.
Vill du ha barn: Ja.
Är du bra på att laga mat: Inte direkt.
Är du flygrädd: Nja, ja tror inte det. Men jag är kraschrädd.
Hur vig är du: Som ett kylskåp ungefär.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Jag är människa dygnet runt.
Röker du: Om det är festlig stämning.
Hur ofta tränar/motionerar du: så sällan att det inte ens räknas.
Senaste låt du hörde: 18 karat gold



Oboy...

Vilket vackert väder. 



Dagen D

McDonalds till frukost och kebabpizza till kvällsmat. Dagen efter finns det inga plikter, ingen nyttig mat, ingen ekonomisk uppfattning, ingen motion och ingen ansträngning överhuvudtaget. Man orkar ju för fan knappt gå på toaletten. Det är ju inte hårt festande som gör en ohälsosam och fet, det är dagen efter. Om man inte är så bakis så man spyr alltså. Men då skjuts bakisdagen bara upp en dag.



Drunk and disordered.

Årets första grillning igår i Rölö. Det var fett najs. 

Sen blev det partaj hos Moa. Ojojojojoj va full jag blev.
Min jacka hänger kvar i garderoben på hantis. Det förklarar nog mitt dåvarande tillstånd rätt så bra...
Jag skulle spela musik när jag kom hem tyckte jag. Men jag satte i dvdskivor i stereon så det funkade inte. Sen försökte jag ladda telefonen med ett par högtalare som låg i min väska som jag för övrigt inte vet vart dom kommer ifrån!?
Det är inte så att jag minns nånting. Nippe har berättat för mig.


Inte många hjärnceller fungerade där inte...   att jag ens hittade hem!?

Fredag igen.


Hänt i veckan;
  • Hade lamporna släckta som en god medborgare i lördags. Utom i akvariet, cause the fishes don´t give a damn! 
  • Arbetsintervjun i tisdags blev uppskjuten, i sista sekund. Det var ödet! Varenda liten cell i min kropp ville nämligen INTE dit.
  • Jag var hos veterinären med Wilma istället. Hon hade AnalSEXinflamation. HAHAHA, nej... analSÄCKSinflamation hade hon. Men det låter ju lite illa när man uttalar det.
  • Jag glömde bort att ljuga 1 april. Det var inte likt mig alls. WHAT´S HAPPENING TO ME??!?
  • Jag har varit på Komvux och smidit framtidsplaner. Nu gäller det bara att rektorn inte ger mig avslag, spottar mig i ansiktet och spolar ner mina drömmar in Da Fakking TOILET!!
  • Jäjk fick inte LIMMA på jobbet, för hon är på smällen. Haha, fattaru? Limma...
  • Jäjk har fått liten 16 veckors-mage, men MIN är fortfarande störst. 
  • Vi var i Rölö och åt semlor en dag. (appropå magar...)
  • Min bil har varit lite krasslig, men mår bättre nu.
  • Jag har solat och fått lite färg som ser ut och känns som röd, fläckig eksem.
  • Igår fick jag frågan om Bilbo var en Pitbull. Den frågan har jag fått säkert 10 ggr förut. Folk tror att han är en liten söt leksakshund, och pitbull är tydligen raka motsatsen. Därför är det roligt att fråga mig om han är en pitbull. Men vad dom inte vet är att Bilbo skulle klå upp en sån där stöddig liten kamphund any day of the week. Lätt! Pitbullen skulle krypa därifrån med självförtroende som ett marsvin och man skulle bli tvungen att stryka PITT ur pitbull och han skulle bara få heta Bullen efteråt!!
  • Nippe har i princip fått jobb på Securitas. Men hans drömjobb är privatdetektiv i New York.....
  • De hemlösa skatorna är optimistiska små jävlar och har redan kommit en bra bit på deras NYA kåk i trädet bredvid deras gamla. In Ya FACE HuMan FuKKing Tree-ChoPPers!!!
  • Jag ska få tillbaka massa pengar på skatten. MEN som vanligt när jag får oväntade inkomster så försvinner 10 000 rakt ner i mitt lilla kredithål. That sux! 
  • Jag har försökt titta på Gomorra hela veckan, men jag somnar ifrån den jämt för jag orkar inte fatta nånting?!

Vilken lång hysterisk lista. Men jag har gått och hållt allt det här inom mig hela veckan förstår ni. Det är svårt att hålla igen.